[#1] Impossible Mission 2025
Przed chwilą zapuściłem ten tytuł na CD32. Wcześniej tylko słyszałem\czytałem o niej i na C64 grałem w pierwowzór (Impossible Mission), ta wersja pod amigę też znajduje się na tym CD.
Ale do rzeczy.

Czy ktoś zwrócił uwagę na sample w tej grze? Według mnie odgłos ginącego bohatera to ten sam odgłos co w Alien Breed II a dźwięk przeszukiwania to dźwięk pisku opon z Lotusa II!
[#2] Re: Impossible Mission 2025

@BULI, post #1

A muzyka Ci się nie skojarzyła z "Body Blows"? Ten sam pan pisał obie :)
[#3] Re: Impossible Mission 2025

@PopoCop, post #2

Skojarzyła.. tylko nie mogłem wygrzebać w głowie z czym- no to już jest jaśniej :)
[#4] Re: Impossible Mission 2025

@BULI, post #1

Dawno w to grałem, musiałbym sprawdzić.

Natomiast słuchając ostatnio płyty Jamrose dosłuchałem się motywu muzycznego z Shadow Of The Beast III ;)
[#5] Re: Impossible Mission 2025

@BULI, post #1

Tak, dźwięk przeszukiwania to dźwięk palenia gum Lotusem :D

http://www.youtube.com/watch?v=0neyGNqXK6Y
[#6] Re: Impossible Mission 2025

@Hubez, post #4

Tak trochę oftopowo napiszę, ale ie raz złapałem się na tym, ze w jakiś filmie niektóre dźwięki wydawały mi się żywcem wyjęte z gry. Np sampel otwierania drzwi w doomie został wykorzystany w ekranizacji tej gry ale również w kilku innych filmach SF go słyszałem.

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: Impossible Mission 2025

@Hubez, post #5

Tak, dźwięk przeszukiwania to dźwięk palenia gum Lotuse

Kamień spadł mi z serca, jednak nie mam omamów, albo obydwaj jesteśmy już tak skażenie (ty Benek też) i wszyscy żyjemy w innym świecie ;)
[#8] Re: Impossible Mission 2025

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

A ogląda ktoś "Jednego z Dziesięciu"? Sampel towarzyszący przedstawianiu kolejnych uczestników jest żywcem wyrwany z UFO (odgłos kliknięcia) :D
[#9] Re: Impossible Mission 2025

@OSH, post #8

A może coś w drugą mańkę :)

Obcy 2

Aliens

versus

Test Drive The Duel (9:30)

Test Drive

Co ciekawe zawsze jak oglądam Obcego to mi sie właśnie ww gra przypomina.:D
[#10] Re: Impossible Mission 2025

@Krencik, post #9

To charakterystyczne "Game Over" z TD2 pamiętam, ale że to zostało zsamplowane z Obcego?
Spoko!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem