[#31] Re: Hit gotowy!!

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #30

Przecież to nawet na YT widać. Wspominałem o kulawej animacji? Chyba nie.
[#32] Re: Hit gotowy!!

@selur, post #1

Autor "Agent Lux" pracuje nad nową grą - szczegóły tutaj
[#33] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #32

Wygląda to całkiem fajnie.

Benedykt Dziubałtowski
[#34] Re: Hit gotowy!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #33

Marzy mi się zdrowa konkurencja dla tej osoby, tak aby podnieść "standard" wykonania tych projektów.
[#35] Re: Hit gotowy!!

@gorzyga, post #20

No i wystarczy zerknąć do takiego czasopisma jak CD-action. Oni tam właśnie zajmują się recenzjami gier na PC i konsole. I też widać, że jedne gry dostają dużo punktów a inne malutko 1 czy dwa. I są zalecenia aby taką grę omijać szerokim łukiem.
[#36] Re: Hit gotowy!!

@Gżegżółka, post #34

Z tego co widać na filmiku, gra może być trochę lepsza niż "Agent Lux". W sumie AMOS to objawień animacji nie należy i raczej nadaje się do gier wolniejszych.
[#37] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #36

Ale ta gierka jest stworzona w Backbone.
[#38] Re: Hit gotowy!!

@Leon, post #37

A Backbone to co? Też Amos.

Benedykt Dziubałtowski
[#39] Re: Hit gotowy!!

@Benedykt Dziubałtowski, post #33

Nie mój target, ale fani tego gatunku powinni być zachwyceni pomysł
[#40] Re: Hit gotowy!!

@parallax, post #39

Fani niemieckojęzycznych przygodówek :)
[#41] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #32

Wygląda bardzo ładnie, grafika z klasą! Niedoceniany ten Backbone. Można zrobić w nim też "Action Adventure". Dobrze, że takie coś powstaje, chętnie zagram w to jak będzie gotowe.

I kto powiedział, że programy do tworzenia gier w rodzaju Backbone nie są potrzebne w naszym światku? ;) Są potrzebne, bo przyśpieszają, a czasem wręcz umożliwiają prace.
[#42] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #32

Grafika nie straszy ale po "trailerze" widac juz, ze znowu bedzie to strasznie 'kulawa' gra.
Po prostu mozliwosci technicznych backbona sie nie przeskoczy.
[#43] Re: Hit gotowy!!

@Hextreme-Attic, post #41

I kto powiedział, że programy do tworzenia gier w rodzaju Backbone nie są potrzebne w naszym światku?

Np. ja i dalej tak uważam.

Są potrzebne, bo przyśpieszają, a czasem wręcz umożliwiają prace.

Przy wszelkiego rodzaju crapach.
[#44] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #32

Wygląda w miarę przyzwoicie, ciekawe skąd autor "pożyczył" grafikę i muzykę tym razem.

P.S. Ale ten patent z rzucaniem mieczami jest nie do pobicia :P
[#45] Re: Hit gotowy!!

@GumBoy, post #43

No ja też chciałbym, żeby mistrzowie kunsztu programistycznego w rodzaju Andreasa Axelssona zasilali szeregi amigowych twórców gier. A, że mamy obecnie parę osób (np. Cammy jak i twórcę tutaj komentowanej gry), które chcą coś zrobić, ale potrafią tylko tworzyć w Backbone, to dajmy im szansę. Szansa na poprawienie jakości ich gier jest duża, co widać.

Ja jak pewnie wiesz, jestem fanem wszelkiego rodzaju kreatorów i edytorów do gier, dlatego nie poddaję Backbone pod krytykę. Sam pewnie ukończyłbym niektóre ze swoich projektów dużo szybciej, gdybym właśnie sięgnął po gotowe rozwiązania w postaci Backbone, czy AMOSa. Jednakże tego nie uczyniłem z trzech powodów:
1. Nadal ćwiczę programowanie w C na Amidze,
2. Chcę, by moje programy korzystały z kości AGA,
3. Chcę by moje programy były możliwe do przeniesienia z Amigi na inne systemy.
[#46] Re: Hit gotowy!!

@Hextreme-Attic, post #45

A, że mamy obecnie parę osób

Mamy inne podejście. Ja się nie będą zachwycał czymś wyłącznie dlatego, że konkurencji nie ma.

Szansa na poprawienie jakości ich gier jest duża, co widać.

Jasne. Można zrobić crapa, a nastepnie lepszego crapa. Widać poprawę jakości.
[#47] Re: Hit gotowy!!

@recedent, post #44

Wyglada na jakas konsolowa grafike, moze z NESa? Na oko wyglada jak 16kolorwa ale niestety program podliczyl ponad 30, czyli pewnie jakas kiepska konwersja z oryginalu.
Niestety ale strzelanie z miecza jest dla mnie nie do przyjecia, poza tym miecz pedzi z taka predkoscia, ze mozna przysnac ogladajac filmik a co dopiero grajac.
Slowem.. gosc naprawde "robi" te gry dla siebie, bo na pewno nie dla fanow amigowych gier.

Ja w cos takiego nie zagram, wole pomeczyc po raz setny Settlersow niz poswiecic 15minut na "strzelanie z miecza" ;)
[#48] Re: Hit gotowy!!

@selur, post #47

To nie graj pomysł Fani gatunku zagrają OK
Lepiej, że ktoś coś tam dłubie, niż pisać tylko same eseje na forach, tracąc czas pomysł
[#49] Re: Hit gotowy!!

@parallax, post #48

Twoje prowokacje sa na takim samym poziomie jak te gry w Backbonie
A fani gatunku maja naprawde w czym wybierac, wiec tez raczej marne szanse, ze wybiora to cos.
[#50] Re: Hit gotowy!!

@selur, post #49

Z nowych gier tego typu, to co wybiorą?pomysł
[#51] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Hit gotowy!!
[#52] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #36

Film z kolejnej wersji tej gry. Autor twierdzi, że poprawił sporo błędów.
[#53] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #52

Tak jak w jego poprzedniej produkcji główny bohater pomimo trzymanego w ręku miecza nie potrafi nim siepać tylko musi rzucać "nożami"?
Po za tym problemem z systemem walki, taki gatunek gry i "design" moga wyjść autorowi na plus (w kontekście jego możliwości) pod warunkiem, że zajmie się fabułą gry/że będzie ciekawie!
[#54] Re: Hit gotowy!!

@BULI, post #53

Crap pozostanie crapem, bez względu na to jakiego będzie gatunku i w jakiej scenerii będzie się jego akcja toczyć.
[#55] Re: Hit gotowy!!

@GumBoy, post #54

Ponoć może zostanie poprawione na siepanie w kolejnych wersjach fajnie by było, ale tak sobie myślę, że fanom gatunku nie będzie to jakoś doskwierać pomysł
[#56] Re: Hit gotowy!!

@GumBoy, post #54

dżiza... - 54 komentarzy do "crapa" -byłoby już z 500 lini kodu gierki ;)
może warto skalkulować ??
[#57] Re: Hit gotowy!!

@mailman, post #52

Gra otrzymała tytuł - Tales of Gorluth oraz wstępną stronę internetową.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem