[#1] Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy
Niestrudzona Cammy tworzy nową grę na Amigę:

Jak widać w Backbone można zrobić coś atrakcyjnego!
[#2] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #1

W końcu gra o Bobie Budowniczym na Amigę, już nie mogę się doczekać
[#3] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #1

Ten cały Agent Lux nie mógł mieć takiej grafiki ?
[#4] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Dark_luke, post #3

Grafika wygląda bardzo OK, mam nadzieję, że animacja nie będzie kuleć :)
[#5] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #1

Tło - delikatnie mówiąc - nie zabija jakością wykonania, ale "klocki" scenerii są eleganckie. No i postać bohatera wygląda zacnie.
[#6] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@recedent, post #5

Całkiem też fajna muzyka. Gra może cudem nie jest, ale miło ją wspominam z czasu posiadania A500. Tylko za nic nie mogę ustawić poprawnego wyświetlania gry pod emulatorem
[#7] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #1

Wygląda typowo pięćsetkowo i dobrze pomysł
Chociaż te góry i niebo mogło by trochę lepiej wyglądać :)
P.S. Kiedy w coś Twojego pogramy? OK

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2012 21:26:33 przez parallax
[#8] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@parallax, post #7

Screenshoty nieco lepiej prezentują się na stronie Amiga.org na białym tle, aniżeli tutaj na niebieskim PPA. Proponuję też zajrzeć tam, by dowiedzieć się więcej o grze, jak i ściągnąć pierwszy demonstracyjny level.
[#9] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #1

Jak widać w Backbone można zrobić coś atrakcyjnego!

Z tego co zamieściłeś widac że w Deluxe Paincie (czy co tam zostało użyte) można narysować w miare OK grafikę.
Nie widać żadnej atrakcyjności Backbone.
[#10] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@GumBoy, post #9

Chodziło mi o porównanie z ostatnią produkcją w Backbone: Agentem Lux. Tamta produkcja na screenach nie prezentuje się tak atrakcyjnie. Tutaj widać, że w Backbone można nawet grę pokroju Giana Sisters stworzyć.
[#11] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #10

Porownujesz obrazki z gra. Tutaj widac jedynie, ze mozna w jakims programie grafike stworzyc. Dopoki nie bedzie gameplayu to nic wiecej nie wiadomo.
[#12] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #10

Minniat - tę gre pociągnij do końca. Sporo już zrobiono, prezentuje się spoko:

Quests Of Nargoth

Screeny
[#13] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Deftronic/..., post #12

Hmmm.. grafika "3D" w HAMie, screeny wyglądają bardzo, bardzo- mniam :P
[#14] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Deftronic/..., post #12

"Like i said, there were tons of hours invested into it, and to really finish it, there would be as many hours left to do. And for what ? a handfull of nostalgic Amiga fans ? who would download it, play it maybe a fiew minutes, and get to something else affter ?"

Gosc zniechecil sie ledwo po 1,5 roku prac, Minniat nie da rady dluzej niz 1,5 miesiaca ;)
[#15] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@odo, post #6

Gra może cudem nie jest, ale miło ją wspominam z czasu posiadania A500.

Jaka gra?
[#16] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@selur, post #14

Podstawowym powodem, który sprawia, że ludzie zniechęcają się do projektów jest właśnie krytyka i kompletny brak wsparcia. Naprawdę ciężko jest jednej osobie uciągnąć ciężar całego projektu. Dlatego wiele projektów pozostaje nieukończonych. Selur, łatwo jest Tobie krytykować poczynania innych podczas gdy Ty nie zaprezentowałeś nic własnego, czego można by poddać pod ocenę. Jeśli boisz się krytyki, bo Twój projekt jest amatorski to weź kogoś do pomocy, kto może wykonać pewne elementy gry profesjonalnie.

Czytałem kiedyś wywiad z twórcami gry Uropa2 i napisali oni, że napisanie porządnej gry to kwestia co najmniej 2 lat.

Ja jestem obecnie zajęty tym oto stosunkowo prostym projektem, który powinienem ukończyć w ciągu paru dni, tygodni (później jeszcze tylko poziomy, ale akurat w przypadku SokoBana nie jest to aż tak trudne).
Co zostało już napisane?
  • Intro (ciekawe)
  • Edytor map (bardzo wygodny)

Póki co publikuję zrzuty ekranu: planszy tytułowej, i mapy w edytorze. Samą grę opublikuję, jak będzie gotowa. Ten czerwony pojazd to spychacz/buldożer. Zadanie polega na umieszczeniu skrzyń na wyznaczone miejsca.

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2012 14:10:44 przez Minniat
[#17] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@kjb666, post #15

Odo zapewne pomylił wątki, to miał być wpis w jego wątku "Project Battlefield".
[#18] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@Minniat, post #16

Przypominam, ze we watku Quest Of Nargoth nie ma ani jednego slowa krytyki a wrecz przeciwnie, same zachwyty, ohhy i ahhy , wiec jednak nie krytyka jest tu przyczyna upadkow.
Jest mi bardzo latwo krytykowac poczynania amigowcow, bo jak patrze na nowe gry na Zx Spectrum i Amige to sobie mysle, ze reprezentuja ten sam poziom.

Albo jakies monstrualne gry 3d w asmie, kolka i krzyzyki w C++, albo pierdy w backbonie.
Naprawde, nie rozumiem, dlaczego amigowcy, az tak bardzo lubia sobie utrudniac zycie.
Zamiast klepac cos w Amosie, Blitzu to porywaja sie z motyka na ksiezyc a pozniej dochodzimy do scen placzu, rozpaczy i ubolewania.

A ja tylko czytam o kolejnym niewypale albo zarzuconym projekcie.
Toz to strasznie nudne juz sie zrobilo...
[#19] Re: Kolejna gra w Backbone autorstwa Cammy

@selur, post #18

A dokładnie czego oczekujesz od nowych gier na Amigę, podaj kilka przykładów. Dziękuje
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem