[#1] Extractors CD32 Preview
Jakiś czas temu znalazłem demo pod whdload Diggers'ów 2. Właściwie wygląda na to że jest to bardzo wczesna mocno nie dokończona wersja. Nie ma dźwięku, w intro brakuje animacji i różnych elementów które były w wersji pc, a po pojawieniu się menu gra się wyłącza.
Komuś udało się uruchomić to demo pod WinUAE albo na amidze?
Ciekaw jestem czy dalej rzeczywiście nic nie ma, albo czy jest kilka pierwszych plansz.
[#2] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #1

https://www.youtube.com/watch?v=KApffCIuMIM

Ostatnia aktualizacja: 14.11.2012 20:32:50 przez BULI
[#3] Re: Extractors CD32 Preview

@BULI, post #2

To jest akurat wersja ms-dos (i działa dość dobrze pod dosbox'em), a mi chodzi o tą konkretną pod cd32.
[#4] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #3

No rzeczywiście- wydaje mi się, że było coś na którejś zagranicznych z płyt do CD32- jak znajdę dam znać.
[#5] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #3

Trzeba poszukać na płytkach od magazynów dla CD32 - Amiga CD32 albo Amiga CD32 Gamer. Spróbuję znaleźć.
[#6] Re: Extractors CD32 Preview

@(V)(I)mothe(P), post #5

Co do sieci, to szukałem jakieś 2-3 lata temu tego dema, myślałem nawet że go nigdy nie było, a do amigowej prasy trafiły jedynie screeny z wersji pc-towej do newsów. Teraz postanowiłem uaktualnić swoją kolekcję gier i znalazłem :) jest wersja pod whdload i na innej stronie jest też wersja jako obraz płyty do cd32 - najbardziej interesują mnie właśnie te gry/dema które nie zostały wydane, albo ukończone, a które można uruchomić.
[#7] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #6

Znalazłem !!

Tu jest instalka do whdload a plik z gra zaraz prześlę mailem.

UPS to znaczy znalazłeś już OK

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2012 10:33:53 przez (V)(I)mothe(P)
[#8] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #6

A ten obraz płyty to gdzie można znaleźć? Możesz link do strony podać?
[#9] Re: Extractors CD32 Preview

@Gżegżółka, post #6

Ciekawym motywem jest "Rally Championship" dla CD32.
Ta wersja nie została oficjalnie wydana, ale pojawiła się na, którymś GamerzeCD32.
Można pojeździć, jest ścieżka AUDIO CD (!!!), ale brak jest możliwości wyboru auta (od razu mamy Porshe) i nie ma stacji gdzie można było dotankować, naprawić auto, wymienić koła przez co jak na trasie nie dozbierasz bonusów z paliwem to nie dojedziesz do końca :( przez co ja dochodzę tylko do drugiej trasy, bo nigdy nie starcza mi paliwa :(
[#10] Re: Extractors CD32 Preview

@BULI, post #9

nie ma stacji gdzie można było dotankować, naprawić auto, wymienić koła przez co jak na trasie nie dozbierasz bonusów z paliwem to nie dojedziesz do końca :( przez co ja dochodzę tylko do drugiej trasy, bo nigdy nie starcza mi paliwa :(

No to może wystarczy pogrzebać w kodzie i to zmienić? Oczywiście jak ktoś ma odpowiednią wiedzę w tym zakresie ;)

Swoją drogą skąd czerpiecie linki do tych niedokończonych produkcji na CD32?
[#11] Re: Extractors CD32 Preview

@Duracel, post #10

Generalnie info biorę z google, z różnych stron typu EAB. Kiedy się wydaje że wszystko jest już skatalogowane i nie ma żadnych starych nie odkrytych gier wtedy udaje się coś wygrzebać. Czasem ktoś znajdzie gdzieś na strychu/garażu/piwnicy/ innym ciemnym lochu swoją amigę i uda się dobrać do danych z twardziela. Raz trafią się grafiki, concept-arty, innym razem jakaś działająca wersja niedokończonego projektu. Mamy internet :) możemy rozmawiać z ludźmi z drugiego końca świata i jeśli się postaramy udaje się znaleźć odpowiednich ludzi i po jakimś czasie uzyskać odpowiedzi.
[#12] Re: Extractors CD32 Preview

@BULI, post #9

Witam. A znacie to końcowe demo z gry Prehistorik na amige cdtv? Gra zajmuje 170 mega jest lepiej animowane już na wstępie.
Widać poprawioną animację logo firmy Titus. Gra jest lepiej udźwiękowiona, posiada fajną ścieżkę audio,
jak oglądam demo Prehistorik cdtv, to wiem skąd autorzy 7 up wzięli pomysł na swoje filmiki !

DEMO

Ostatnia aktualizacja: 15.11.2012 14:27:44 przez Dorian3d
[#13] Re: Extractors CD32 Preview

@Dorian3d, post #12

Skoro wersja z cd32 mi nie poszła tak jak chciałem to znalazłem wersję pod ms-dosa :) i już ją ukończyłem, fajna gra, pod pewnymi względami poprawiona, sterowanie z klawiatury jest szybsze i wygodniejsze niż z menu w Diggers'ach. Strasznie podoba mi się pomysł z latającymi wyspami i same tło historyczne w grze. Szkoda tylko że pod dosem strona dźwiękowa jest ekstremalnie przeciętna, przydały by się tej grze lepsze efekty i jakieś mody do wszystkich plansz i etapów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem