Hejka,
Pierwsza sprawa - Wiepout 2097 - dlaczego ta gra jest tak koszmarnie wolna? Na PPC 604/200Mhz + Prometheus/VooDoo3 jest maksymalnie może z 15 FPS. Jedyny rozsądny wariant, przy którym gra chodzi znośnie to 400x300, wyłączone tło i DrawDistance ustawiony na minimum... - wtedy jest jakieś 30-35 FPS ale jakakowiek przyjemność wizualna z gry całkowicie zanika. Albo mi się wydaje albo kiedyś jak grałem na CVision PPC, to ta gra chodziła płynniej
Druga sprawa - gra zawiesza mi się (albo raczej wywala Sam Jordan's guru) przy próbie wczytania jakiegoś filmiku - np. przy okazji intro albo po przejściu wszystkich standardowych torów na pierwszym miejscu. Był jakiś patch na to? Były wogóle jakieś patche to tej gry?
Trzy. Payback - skąd mogę ściągnąć patche? Było ich chyba koło pięciu. Strona Apex Designs już dawno nie istnieje

Szukam też execa pod PPC i Warp3D ale nigdzie nie ma.
Cztery. Quake 1 - mógłby ktoś podesłać jakąś wersje pod Warp3D, która działa? BlizQuake'a, z tego co czytałem na forach, nikt nigdy nie uruchomił ;)
Pięć. Quake 2. Próbuje go zainstalować ale z racji tego, że nie mam CD-ROMu w mojej Amidze, przekopiowałem zawartość płyty od wersji PC na dysk i zrobiłem przypisanie. Mimo to, instalator nie widzi tej "płyty" i uparcie wyświetla komunikat "Please insert valid Quake 2 disk" (lub coś w tym stylu). Da się to obejść?