[#1] Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?
Odkąd posiadam rozszerzenie karty Aca 620 odpalilem chyba wszystkie gry za które się zabrałem. Oczywiście zanim doszedłem do tego że trzeba zmienić Max Transfer mało jaka gra działała;) Wyobraźcie sobie moją frustrację gdy po wydaniu Łxx karta była mało przydatna. Anyway - wciąż Cytadela odmawia posłuszeństwa. Wywala błąd związany z kickstartem A500. Inne gry ala Doman, Moonstone działają. Jakaś rada?

Ostatnia aktualizacja: 16.12.2012 12:44:57 przez Amiga4ever
[#2] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@Amiga4ever, post #1

Zapytać władców WhdLoad o innego slave'a? :)
[#3] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@Amiga4ever, post #1

Po pierwsze, upewnij się, że masz najnowszy slave (ostatnio było uaktualnienie) oraz czy na pewno uruchamiasz grę na najnowszej wersji WHDLoad i czy ilość wolnej pamięci jest na pewno zgodna z wymaganiem slave'a. Po drugie, co to za błąd z kickstartem?
[#4] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@mailman, post #3

Więc tak..
Mam 2MB chipu+ 11 Fastu. Więc spełnia spokojnie wymagania. WHDLoad najnowszy 17.1
Błąd coś ze kuckstart xxx.A500 nie może zawierać znaków // i ''. Nic z tego nie kumam;)
[#5] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@Amiga4ever, post #4

1. Grę uruchamiasz z karty CF, z dysku twardego?
2. Czy na pewno obraz kickstartu jest dobry?
3. Czy na pewno posiadasz RTB dla tego obrazu? (przeczytaj w dokumentacji WHDLoad co to jest)
4. Masz ACA620. Czy na pewno dobrze skonfigurowane? Cytadela wymaga 4,5 MB Fast w ciągłym bloku, aby funkcja PRELOAD zadziałała.
[#6] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@Amiga4ever, post #4

Problem z kickstartem występuje na starsze wersji slave'a 1.1. Na stronie whdload jest wersja 1.2 i działa bez żadnego problemu.
[#7] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@reenstix, post #6

Czyli wynika z tego, że kolega Amiga4ever nie zastosował się do mojej pierwszej rady ;)
[#8] Re: Cytadela- czy ktoś odpalił wersję WHDload?

@reenstix, post #6

Ok dzieki za info. Spróbuje jeszcze raz. Moze mam faktycznie stary slave....
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem