Dziś...po latach zachciało mi się zagrac w Lotusa 3 wersja WHDLoad i o zgrozo na dwoch graczy nie dało sie grac :/ Animacja szarpała jak głupia. Nawet na jednego gracza płynnosc pozostawiała wiele do życzenia. Odpaliłem Lotusa 2 i smigała na dwóch jak szalona.
Dodam że mam Aca 620 - 18Mhz i 10 MB Fast . Czy ktoś z Was równiez ma taki problem? czy może gra tak jest już zrobiona....
Ciutkę chyba gubiło klatek na dwóch ale bez tragedii.. myślę, że dawno nie grałeś :)
Jakieś parę kielonków do gry i będziesz miał wypełnienie brakujących klatek ;)))
We dwóch idzie grać... Chyba że mówimy o planszy w górach. Tam nawet na jednego jest ciężko z płynnością. Testowane na 040/40. Wygląda na to, że ten typ po prostu tak ma...
Slave do Lotusa 3 powinien zostać już dawno temu całkowicie przepisany. Niestety, ale jego autor nie ma zbyt wiele czasu i trzeba mieć nadzieję, że ktoś inny się za to weźmie i nie tyle go poprawi, co pododaje kilka nowych funkcji (np. zapis rekordów).
Jeżeli mowa o złych ustawieniach programów, to nie można generalnie zakładać, że coś ogólnie źle działa na rozbudowanym konfigu (jak to napisał Skolman) ;)
We dwóch idzie grać... Chyba że mówimy o planszy w górach. Tam nawet na jednego jest ciężko z płynnością. Testowane na 040/40. Wygląda na to, że ten typ po prostu tak ma...
Dziwne, bo na na 040/33Mhz nigdy takich problemow nie mialem. Akurat w sobote dziwnym trafem tez zachcialo mi sie pograc w Lotusa III. Oczywiscie pod E-UAE co oznacza rzecz jasna bez JITa, czyli z pewnoscia nie szybciej niz na 040. Dodam ze jak zawsze w przypadku starych amigowych gier pod emulacja odpalam wylacznie wersje pod WHDLoad i problemow z plynnoscia na zadnej trasie nie mialem.
Wczoraj z żoną próbowalismy grac w wersję dyskietkową...i niestety wciąz płynność nie ta sama co w dwójce..a szkoda bo trójeczka jest bardziej rozbudowana. Szkoda że gra nie wykorzystuje potencjału dodatkowych MHz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.