[#31] Re: Zaczynamy (od Astro Blox)! ;)

@Hextreme-Attic, post #29

Olej bloga, skup się na grze. Serio.
[#32] Re: Zaczynamy (od Astro Blox)! ;)

@Hextreme-Attic, post #29

Znów mała obsuwa, za którą przepraszam (ten weekend odpoczywałem), ale wreszcie jest! Pierwszy wpis na moim blogu możecie przeczytać tutaj:
http://minniatian.republika.pl Dotyczy Astrobloxa. Możecie zobaczyć aktualną grafikę do jednej ze scenerii - Ziemi (Earth). Grafika jest w moim odczuciu całkiem atrakcyjna, jest piach, są skały do przesuwania, są otwory na te skały, jest żywopłot oraz jeziorko. Do tego dodałem aktualny kod gry w języku C (poniżej obrazka). Póki co jest zaprogramowane rozszerzalne menu. Grafika skały jest dołączana jako kod C (Rock.h).

Chciałbym niniejszym jeszcze raz podziękować Asmanowi za swój niesamowity kurs załączony do Pisma PPA. Super szkółka!

Do przeczytania za tydzień (a może nawet wcześniej). Mam nadzieję, że przygotuję do tej pory już działającą grę w tej scenerii.

[#33] Re: Zaczynamy (od Astro Blox)! ;)

@forge, post #23

@Forge

Odpowiedziałem właśnie na Twój list dotyczący GameX. Dziękuję za opinie i pomoc w znalezieniu błędów w obecnej, wczesnej wersji biblioteczki GameX. Proponuję tak: ja Ci pomogę w napisaniu gry, a Ty pomożesz w rozbudowie GameX, zatem korzyść obopólna. Pracuję obecnie dalej nad AstroBloxem, ale dzięki Twojemu listowi odkurzyłem sobie GameX i muszę stwierdzić, że jest całkiem dobrze zakodowany i na pewno rozwinę go w coś większego. Wszak potrzeba dobrego kreatora gier dla Amigi jest bardzo duża.

Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem