[#1] napalm crimson crisis (wersja amiga company )
Hej , komuś z was udało się przejść tą grę z tego exeka ? doszedłem do 14 misji robotów i straciłem wszelką nadzieję. Gra ledwo się zaczyna , mam jaką bazę gdzie nawet nie ma ropy w pobliży , mam także ciężarówkę do konstrukcji nowej bazi i 2 do budowy platformy wiertniczej...ok rozumiem że mam tą bazę porzucić i szukać lepszej miejscówki. Tak zrobiłem pojechałem tylko na dół szybko, nowa baza , platforma , rafineria, budynek z energia , radar(dla wieżyczek), pierwsze wieżyczki , 2 ciężarówki zbierają ropę (jedna z rafinerii , druga była gratis). Stawiam 1-2 wieżyczkę i do bazy wpadają mi posiłki od kompa z 3 baz , zmasowany atak jednostek z wysokiego levelu , naziemnych, latających wszystko co ma, widać tylko na mapie jak z jego baz dosłownie ciągną sie całe sznury artylerii i innych wielkich czołgów + zmasowanych atak helikopterów. Wszystko budynki się reperują , wszystko pod ostrzałem, wrogów pod bazą coraz więcej , jakiś zmasowany rush, wszystko wybucha i jebut na liczniku około 4:00 minuta gry .

W zasadzie to nie wiedziałem gdzie ten problem napisać , czy to jakaś wada A.I. może jakieś skrypty nie potrzebnie się aktywują czemu on tak świruję i nie pozwoli nawet barracków postawić, oczywiście mógłbym olać radar i nie stawiać , zamiast tego od razu baraki , ale co ludek z miotaczem czy z karabinek zrobi dla 10 artylerii i 8 helikopterów,elektrownie też muszę postawić bo bez tego wszystko wolno będzie iśc. W około 4 minucie w baze mi naparza z 30 jednostek wroga , widać tylko jak nieskończone sznury ciągną się przez mapę, non stop tworzy i wysyła. U mnie ledwo rafineria postawiona i 2 wieżyczki , nawet light factory nie mam. Ktoś wie o co chodzi ? może jakieś patche wyszły do gry? może były jakieś takie problemy z A.I. kompa.

dodam jeszcze że miałem styczność z tego typu grami przeszedłem : red alerta 1,2,3 , C&C 1 , tiberian sun , starcraft 1 , warcraft 3 na hard , C&C generals na Brutal , nawet demko starcrafta 2 na brutalu , a tu w napalmie misja 14 u robotów ani rusz , HELP

Czy jest jakaś różnica pomiędzy wersją amiga company i zwykła pod winuae ? np poziom trudności itd ?

Czy wyszły jakieś patche do gry pozwalające regulować poziom trudnosci ?

jest gdzies jaka wersja tej gry RIP albo do kupioenia może ta oryginalna będzie łatwiejsza + łatki ?

pomóżcie z misją 14 , moge uplodować filmik z misji 14 jak to wygląda.

pisałem też na forum amiga company ale na razie bez odzewu

musi się dać tą gre przejść :)
[#2] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@ravencrest, post #1

Tu masz opis misji. Na tej samej stronie jeszcze opisy budynków i jednostek, oraz sporo porad.
[#3] Re: napalm crimson crisis

@ravencrest, post #1

Strona gry na naszym portalu (wraz z podpowiedziami do ukończenia etapów), zapisy z gry również na naszym portalu. Czasami warto poszukać.
[#4] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@recedent, post #2

Dziękuję za odpowiedz ale o istnieniu tego opisu wiedziałem od dawna , oto opis z tej misji której nie moge przejść :

Im bliżej końca, tym prościej. Taktyka z poprzedniej misji sprawdza się tutaj doskonale. Ropy jest jeszcze więcej niż poprzednio, więc możesz pobawić się przy pomocy Attack UFO.

Według autora tekstu to jedna z prostszych misji a dla mnie jedna z najtrudniejszych . Nawet misja u robotów gdzie autor napisał że była jedną z trudniejszych w całej kampani robotów to dla mnie była 100 łatwiejsza niż ta tutaj.

http://www.youtube.com/watch?v=3PJvrcgoppk&feature=youtu.be
[#5] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@ravencrest, post #4

Misja 14ta? Pisze:

Nie próbuj odsuwać się od bazy. Nie dość, że ściągniesz wroga, to jeszcze obrona nie da sobie z nim rady.
[#6] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@kjb666, post #5

To co napisałeś to z misji 14 ale ludzi, ja gram robotami. W misji 14 robotów pisze....

Im bliżej końca, tym prościej. Taktyka z poprzedniej misji sprawdza się tutaj doskonale. Ropy jest jeszcze więcej niż poprzednio, więc możesz pobawić się przy pomocy Attack UFO.

Kolejne 2 próby przejścia :) , może jakieś rady od weteranów napalma ?

http://www.youtube.com/watch?v=iS0W1YpfXGA

http://www.youtube.com/watch?v=qODIzCmUPbI
[#7] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@ravencrest, post #6

Trenuj, trenuj, trenuj. To jest do zrobienia. Cheatów do gry nie ma. Co najwyżej możesz odpalić zapis z kolejnej misji i grać dalej.
[#8] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@ravencrest, post #1

W ACS nr 2/2000 jest bardzo dobra solucja. Autor tam wspomina o pewnym triku, na północ od twojej bazy jest research center, trzeba go natychmiast zniszczyć. Dzięki temu humany nie będą atakować lepszymi jednostkami, zwłaszcza cheyenne'ami. Ja wygrałem tą misję w taki sposób że antigrava, BRAM'y i predatory wysłałem do zniszczenia RC, bazę założyłem w prawym dolnym rogu. Są tam o połowę biedniejsze złoża ropy ale wystarczą na 3 nuki którymi rozwalasz oba CB i jedno heavy factory, po tym zabiegu przejmujesz złoża na zachód od twojej bazy i od tego momentu reszta gry to pestka. Żeby ten plan zadziałał musisz zrobić tak: zbuduj rafinerię, dwie elektrownie, radar i zacznij okopywać się wieżyczkami WS03 - 6-7 powinno wystarczyć, tylko musisz je odpowiednio ustawić tak aby przeciwnik nie mógł wykorzystać przewagi zasięgu. Wszystkie jednostki jakie masz ukryj z dala od walk przydadzą się później do odbicia złóż. Teraz zbuduj RC do upgrejdu cosmic center, strzelasz nukami w CB i komp ma gg. Proste :)

Jest jeden czit do Napalmu, wciśnij T i wpisz 6warfogy (bardzo się przydaje zwłaszcza w tej misji do celowania nukami) albo użyj programu Cheater z aminetu, można nim dodać 99999 kasy :)
[#9] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@forge, post #8

Zniszczyłem reasearch centre :) misja od razu 100 razy łatwiejsza , dziękuje za pomoc :)
[#10] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@forge, post #8

> W ACS nr 2/2000 jest bardzo dobra solucja. Autor tam wspomina o pewnym triku, na północ od twojej bazy jest research center, trzeba go natychmiast zniszczyć.

dziekuje. staralem sie.
tak, ten sposob jest w 100% skuteczny. pamietam, ze byla jeszcze poprawiona (latwiejsza) wersja tej gry.
[#11] Re: napalm crimson crisis (wersja amiga company )

@xxl, post #10

pamietam, ze byla jeszcze poprawiona (latwiejsza) wersja tej gry.

Znaczy "scrackowana" ? Bo o oficjalnej to nie słyszałem, chyba że mówisz o patchach.

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2013 10:17:49 przez Hellena
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem