kategoria: WHDLoad
[#1] WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą
Witam.

Zainstalowałem przez instalatora whdload grę supaplex. Bez zarejestrowania pokazuje się wiadome okno z prośbą o zarejestrowanie.
Posiadam klucz do wersji 16.4.

Po przerzuceniu go do C wspomniane okienko się nie wyświetla i gra działa, jednak zainstalowanie nowszej wersji, tj. 17.1 powoduje dziwne wyświetlanie gry, a po usunięciu klucza pokazuje się okno z prośbą o rejestrację ale gra działa poprawnie.

O co z tym chodzi? Trzeba to każdej wersji kupować klucz?
[#2] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #1

No to ciekawie się robi. Z drugiej strony Ja mam WHDLOAD zarejestrowany, jednakże okno na moment mi się pojawia (jednak na krótko) i widzę w nim swoje imię i nazwisko. Oczywiście mam WHDLOAD najnowszy, a klucz rejestrowałem dużo wcześniej. Więc albo coś masz nie tak, albo z grą jest coś nie tak. No i okno powinno Ci się pojawić nawet przy aktywnym kluczu.
[#3] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@gilban, post #2

Okno że whdload jest zarejestrowany na mnie i nazwą gry się pokazuje (w sumie to się też pokazuje jak nie jest zarejestrowany).

Postaram się zmontować filmik i pokazać jak to wygląda.
[#4] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #3

A czy też macie problem z zainstalowaniem gry przez WHDLoad?
Chodzi mi o to, że próbuję zainstalować np. Jaguar XJ220, program prosi o włożenie dyskietki, ale po włożeniu wyświetla błąd, że nie znaleziono ścieżki 0.
Jeszcze nie próbowałem instalować gry dosowej. Na razie korzystam z gotowych instalek ze strony Lemonamiga.
[#5] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #1

zainstalowanie nowszej wersji, tj. 17.1 powoduje dziwne wyświetlanie gry,

Co to znacz "dziwne wyświetlanie gry"?

a po usunięciu klucza pokazuje się okno z prośbą o rejestrację ale gra działa poprawnie.

Zastosuj starszą wersję WHDLoad i zobacz czy też się tak dzieje. Czasami stare slave'y do gier nie do końca dobrze działają z nowszymi wersjami WHDLoad i klucz tutaj nie ma znaczenia.

Trzeba to każdej wersji kupować klucz?

Nie trzeba. Klucz jest jeden na wszystkie wersje.
[#6] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@glichtanski, post #4

A czy też macie problem z zainstalowaniem gry przez WHDLoad?
Chodzi mi o to, że próbuję zainstalować np. Jaguar XJ220, program prosi o włożenie dyskietki, ale po włożeniu wyświetla błąd, że nie znaleziono ścieżki 0.

Instalację gier (zwłaszcza NDOS) można przeprowadzić wyłącznie z dyskietek oryginalnych a nie z cracków. Jeżeli próbowałeś na oryginale, to znaczy że masz nieobsługiwaną wersję i proponuję napis bug report (ale nie do autora WHDLoad).
[#7] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@mailman, post #5

Link to filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=zlMqOdM_jD8&feature=youtu.be

Sądzę że wszystko jest jasne. Bardzo proszę nie pisać uwag w stylu nie zainstalowałeś WHDLoad itp. bo na amidze tak naprawdę nie ma czegoś takiego jak instalacja - to tylko zwykłe kopiowanie plików.
[#8] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #7

Klucz jest zarejestrowany na Ciebie czy zdobyłeś go w bliżej nieokreślonych okolicznościach? Jeżeli to drugie, to masz odpowiedź (autor blokuje używanie cracków w każdej kolejnej wersji WHDLoad). Jeżeli to pierwsze, to powinieneś napisać do autora WHDLoad.

Ostatnia aktualizacja: 24.02.2013 18:17:19 przez mailman
[#9] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #7

Najprawdopodobniej uzywasz nielegalnego klucza do whdload, Wepl z kazda nowsza wersja Whdload uaktualnia baze takich kluczy (publicznie dostepnych). Ewentualnie jezeli to jest legalny klucz, to zglos problem Weplowi.
[#10] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Don_Adan, post #9

OK. Napiszę do w/w osoby.
[#11] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Don_Adan, post #9

Dokładnie tak
[#12] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #1

najprosciej umiescic w katalogu z gra lub demem taka wersje WHDLOAD z jaka dziala najlepiej.
[#13] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@11111olo, post #10

klucz do katalogu /s nie c
[#14] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Dorian3d, post #13

Moze tez byc w katalogu l, devs albo libs.
[#15] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Dorian3d, post #13

Problemem nie jest lokalizacja klucza (która może być w C:, DEVS:, L:, LIBS:, S: ), lecz najprawdopodobniej jego wątpliwe pochodzenie.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2013 05:38:26 przez mailman
[#16] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@mailman, post #15

Podepnę sie pod temat.
Mam problem z grami pod WHDload, niektóre działaja ok np Cannon Fodder ale w wiekszosci wyswietla mi sie taki oto komunikat:

link

Gdzie moze byc problem, dodam ze wszystkie pliki kickstarts mam w tej lokalizacji ?
[#17] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@rs2008, post #16

[#18] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@rs2008, post #16

1. Walnięty obraz kickstartu
2. Brak plików RTB odpowiadających obrazom kicków.
[#19] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@mailman, post #18

Jak nie jedno to drugie :
link

Ostatnia aktualizacja: 17.03.2013 22:48:26 przez rs2008
[#20] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@rs2008, post #19

Komunikat pojawi się na jakiej grze oraz na jakiej konfiguracji Amigi (zakładam, że to real Amiga, a nie emulacja)?
[#21] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@mailman, post #20

Nie miałem czasu jeszcze uruchomić WHDload, czy jest jakiś minimalny czas, w którym należy użyć pierwszy raz klucza? Trzeba go jakoś aktywować, czy mogę ze spokojem za pół roku sobie dopiero uruchomić pakiet?
[#22] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Ender, post #21

Niczego nie trzeba aktywować.
[#23] Re: WHDLoad - po zarejestrowaniu gry się krzaczą

@Ender, post #21

nie bedzie zadnych problemow kiedy bedziesz chcial to uzyjesz ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem