[#1] Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"
Witam.Koledzy mam problem z lotusem na cd 32, po uruchomieniu gry i wybraniu każdej z trzech części wyścigów po kilku sekundach wywala mi napis "fatal checksum error" płytka jest oryginalna w bardzo dobrym stanie, czy spotkaliście się z takim błędem?
[#2] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@klank, post #1

Sprawdż płyte na WinUAE, i sam nośnik jakims programem np. cdcheck, ewentualnie na innej CD32.
[#3] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@Skiba, post #2

Program nie znalazł żadnych błędów na nośniku, czy możesz mi napisać jak mam sprawdzić pod WinUAE?

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2013 13:36:43 przez klank

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2013 13:37:07 przez klank
[#4] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@klank, post #3

Ściągnij nowe WinUAE w zakladce Quickstarts ustaw konfigurację CD32
W miejscu w którym jest DF1 powinno pojawić się okienko dla obrazu płyty CD, wsadz do napedu CD i ustaw sciezke do niego, potem start.

Chyba jednak problem jest po stronie CD32.

Ostatnia aktualizacja: 25.02.2013 13:55:26 przez Skiba
[#5] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@Skiba, post #4

Jestem w WinUAE na ekranie startowym cd 32 lecz niestety nie chce nic odczytać z płyty, a wybieram każdy plik z osobna i napęd nie startuje
[#6] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@klank, post #5

Poradziłem sobie,dzięki skiba za pomoc.Płytka jest w porządku,gra działa.Nie dałem za wygraną i ponownie spróbowałem odpalić ją na cd 32 i tu szok bo za pierwszym razem odpaliła,zresetowałem i za drugim razem wyskoczył znany błąd, za trzecim razem wgrała się bez problemu i cały czas na przemian,dodam że specjalnie sprawdziłem na drugiej Amidze i identyczna sytuacja.Nie wiem jaka jest przyczyna tak losowych wgrań gry... kiedyś ten temat może komuś się przyda,pozdrawiam
[#7] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@klank, post #6

Może to wina tttm`a
Czyli Ten Typ Tak MA
[#8] Re: Lotus Trilogy-Amiga CD 32 "fatal checksum error"

@Skiba, post #7

Identycznie pomyślałem;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem