[#1] Adoom - nie działa tylko doom
Wersja 1.4 z 2011r. Działają wszystkie inne gry z tego edytora jak doom2, plutonia itd. ale nie doom.
Włącza się gra (początkowy obrazek) ale jak od razu nie włączę gry (start game) to się zawiesza - wygląda że ma się pojawić demo i wtedy jest klapa.

Gra na PC działa poprawnie. Co tu nie gra?
[#2] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #1

Co masz wpisane w tooltypach ikony?
[#3] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@mailman, post #2

To co jest tam standardowo wpisane - pobrałem z aminetu.
[#4] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #3

No to nie dziw się, że nie działa. Poczytaj dokumentację.
[#5] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@mailman, post #4

Czytałem ale tam jest tego bardo dużo.
Tylko czemu kilka innych gier działa.

To może napisz co trzeba zmienić?
[#6] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #5

Nie wiem jaką masz konfigurację, nie wiem jaki masz plik WAD gry, więc trudno cokolwiek sugerować. Właśnie po to jest dokumentacja, aby po przeczytaniu jej dopasować konfigurację.
[#7] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@mailman, post #6

68030 33MHz + 68882 33MHz + 40MB RAM.

Szału nie ma.
[#8] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #7

Na tym konfigu odpuść sobie ADoom, a pobierz z Aminetu DoomAttack. Ustaw prawidłową konwersję c2p dla Twojego konfigu i będzie na pewno grywalne.
[#9] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@mailman, post #8

Pamiętaj też, że plik WAD musi mieć właściwą nazwę, w zależności od tego jaki to WAD.

Doom.WAD - shareware
Doom1.WAD - full
DoomU.WAD - Ultimate.
[#10] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@mailman, post #9

Na graniu w Dooma mi nie zależy ale pokombinuję.
[#11] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #1

A nie masz czasem dooma w wersji shareware? W dokumentacji jest napisane, że ta wersja nie działa.
[#12] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@11111olo, post #10

Mailman ma rację dla twojego konfigu najrozsądniej będzie radził sobie DoomAttack.
[#13] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@BULI, post #12

Podbijam temat. Żaden ale to żaden Doom1 nie chce się odpalić pod ADoom 1.3. Mam 5 wersji pliku... Wywala się na starcie albo wyrzuca błąd o braku jednej tekstury. Ktoś ma działający WAD do pierwszej części?
[#14] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@_arti, post #13

Próbowałeś z Ultimate Doom? Mi ten WAD działa zarówno z ADoomem jak i DoomAttack.
[#15] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@Jacques, post #14

Aktualnie mam tylko:
- Doom1.wad
- Doom2.wad
- TNT.wad
- Plutonia.wad

Wszystkie, poza pierwszym działają, zarówno pod 68k jak i PPC. Bardzo zależy mi na pierwszej części :/
[#16] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@_arti, post #13

nawet wersja shareware ?
sciagnij jeszcze raz Adoom1.3 z aminetu/

ps.
Chyba masz cos nie tak z systemem, bo po problemach z odpaleniem CLI na karcie graficznej, kolejny program odmawia "współpracy"
[#17] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@_arti, post #13

Jak chcesz, to wyszukam ADooma w starszych wersjach.
[#18] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@Andrzej Drozd, post #17

Dobra, póki co rozwiązałem problem inaczej. WAD z Doom 1 chodzi pod DoomAttack... i to na tyle szybko, że dzieciakom to na DKiG wystarczy.
[#19] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@_arti, post #18

DoomAttack jest chyba najszybszym portem Dooma. A możliwość patrzenia myszką w każdym kierunku to też dosyć ciekawa opcja :)
[#20] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@madman15, post #19

Dokładnie to najlepszy port pod 68k OK
[#21] Re: Adoom - nie działa tylko doom

@madman15, post #19

Co sądzicie o Boomie?Wymaga 060.Nie odpala się mi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem