kategoria: Szukam gry
[#1] Sprawny obraz Supaplexa
Jako że sam autor gry stwierdził, że to freeware i linkuje do crackniętego ADFa na swojej stronie...

Szukam obrazu dysku supaplexa, który by działał na żywej A500, najlepiej bez wyłączania rozszerzenia pamięci. Istnieje takie coś w ogóle?

Mam wersję cr Crystal h LSD, ale ma to do siebie, że nie chce zapisywać stanów gry (tworzenie nowego gracza), nawet po kliknięciu prawym w loaderze.

Ten obraz z oficjalnej strony nie działa ani na winUAE ani na żywym sprzęcie. Ma ktoś coś, jakąś magiczną wersję? :)
[#2] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@teh_KaiN, post #1

Jak masz w A500 twardy dysk to jest w sieci wersja dla WHDLoad.
[#3] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@PopoCop, post #2

właśnie nie mam, poza tym wolałbym mieć wersję dyskietkową.
[#4] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@teh_KaiN, post #1

A próbowałeś takiej wersji

Supaplex (1991)(Dream Factory)[cr CSL][t +3 AFL][a savegame].zip

?

jest na TOSEC.
[#5] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@asman, post #4

Z tego co pamiętam to ją dzisiaj testowałem, na 95% tak było, bo tych ADFów zgarniałem pełno - z game archives, z EAB Zone, a że tam jest TOSEC to raczej też go przetrzepałem.
[#6] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@teh_KaiN, post #5

To pozostaje sprawdzić oryginał w formacie ipf. Z tego co wyczytałem gra działa na nagiej A500, nie wiem jak to jest w przypadku posiadania większej ilości pamięci.
[#7] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@asman, post #6

To jest niezły pomysł, tylko niestety na stronie producenta znajduje się krakowany adf, a SPS nie prowadzi downloadu obrazów.

Ma ktoś może gdzieś pliki IPF, czy pozostaje mi smarować maila do autora gry, żeby je wyciągnął z SPS i udostępnił na swojej stronie?
[#8] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@teh_KaiN, post #7

A jak zamierzasz przenieść ipf na dyskietkę ?
[#9] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@Norbert, post #8

jeszcze tego nie wiem, ale jeśli bym go miał, to bym się dowiedział :)

Jak by się nie udało metodą 'zrób adf z ipf przy pomocy x-copy' ze względu na możliwość wystąpienia oczywistych problemów, a pewnie na 95% by wystąpiły, to bym miał w końcu motywację żeby usiąść do asma m68k i samemu cracknąć grę, tyle że lepiej. :)

Próbowałem skrobnąć maila do Elmer Productions, ale żaden ich formularz kontaktowy nie chce mi działać ze względu na złe wysłanie formularza, choć niczego złego nie robiłem. Ktoś ma jakieś pomysły?

Ostatnia aktualizacja: 27.05.2013 20:11:10 przez teh_KaiN
[wyróżniony] [#10] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@teh_KaiN, post #7

chwilka w google:
IPF
[#11] Re: Sprawny obraz Supaplexa

@Norbert, post #10

O, dzięki, widać coś ze mną nie tak skoro do tego nie dotarłem :)

wersja z ipf ma popsuty tileset już na pierwszym poziomie - ciekawe czy wina emulatora, czy błędnego dumpa? Nic no, lepiej nie będzie, teraz tylko trzeba się skupić nad zrobieniem wersji transferowalnej na dyskietki. Dam znać jak mi się to uda.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem