kategorie: WHDLoad
[#1] Flashback z WHDload problem
Witam jak w temacie mam 2MB Chip i 4Mb Fast cf 4gb i workbench 2.1. I pakiet gier i programów na tej cf.Niestety gra flashback po uruchomieniu w whdload zawiesza mi amigę lub startuje tylko pierwsxa animacja z logiem firmy i koniec. Sprawdzalem na winUAE i gdy ustamuam A600 w mojej konfiguracji to to samo ale jak ustawie A1200 to działa bez problemu. Help....... Może ktoś posiada pełen komplet z instalatorem nie pod whdload czy taki istnieje?

Ostatnia aktualizacja: 06.06.2013 12:03:06 przez heniek29cr
[#2] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #1

Mam podobnie z Goblins 3 i demem Prosiak: spod whdload na A600 sa problemy natomiast na real A1200 chodzą gładko.

Ale co do flashbacka rozwiązanie jest proste: wystarczy skopiować 4 dyskietki (np adfy spod whdload) do jednego katalogu nazwanego flashback (hurtem - bez podziału na katalogi/dyskietki), następnie osobno skopiować bibliotekę explode.library z katalogu flashback/libs do system/libs i odpalić ikonę flashback. Gra ruszy. Oczywiście można dla efektu dorobić ikonę startową dla pliku flashback ale to już kosmetyka.

A skąd adfy? Google.
[#3] Re: Flashback z WHDload problem

@conrdd, post #2

No mam je zobaczę pana sposób dzieki. Mam pytanie bo widzę że ma pan A600 jaką kartę pod pcmcia pan używa bo ja już kupiłem trzy i dalej dupa..... A zostało wszystko sprawdzone u znajomego z kartą 32mb cf i działa tylko on nie chce jej sprzedać a już takiej nie znalazłem.....
[#4] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #1

Sprawdzałeś inne wersje whdload?
[#5] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #3

Ja mam biało pomarańczowego Kingstona 1024MB i działa (są na nim numery 9930413-003.A00 i jeszcze P761456X01) - takiego jak tutaj.
[#6] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #4

Nie wiedziałem,że są inne...... Ale już wiem wieczorem sprawdzę. Dzieki
[#7] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #4

Sprawdziłem inne wersje i pod winuae już mi działa ustawiony na A600 ale amiga wywala mi dos-error #121(plik nie jest programem) on reading "". Co to oznacza?
[#8] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #7

Strona whdload.de podaje, że slave była napisany pod wersję 16 i od niej zacznij, mozesz też zrobić mały obraz dysku HD pod winuae z workbenchem i tą grą, oraz plikiem konfiguracyjnym na którym się zawiesza i podesłać.

Jaki masz kickstart, próbowałeś np 3.1?
[#9] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #8

Mam tylko 2.05 37.350 ale dziwne że ten sam cf jak wsadzę do pc i winuae i ustawie A600 to działa bez problemu nawet z moim kickiem......
[#10] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #8

Dodam,że zdecydowana większość gier chodzi bez zarzutu na mojej A600
[#11] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #9

Tym się nie przejmuj, ile to razy mi działały gry na winuae, które nie działały na prawdziwej A500, pomagało wtedy najczęściej dobranie właściwej wersji whdload. Jaki masz ustawiony maxtransfer dla partycji dysku(masz 0x1FE00?)?
[#12] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #11

muszę sprawdzić a jezeli mam inny to mam taki wpisać jaki pan podał i czy to wiąże się z formatowaniem partycji?
[#13] Re: Flashback z WHDload problem

@heniek29cr, post #12

Nie.

Sprawdzałeś na winuae z kickstartem 3.1?
[#14] Re: Flashback z WHDload problem

@rafgc, post #13

Jest zrobione już miałem się poddać ale wystarczyło inną wersję z whdload sciągnąć ale................ kiedy przenosiłem cały folder z grą flashback z pc na cf z amigi (pod winUAE) to potem amiga wywalała ten błąd i okazało się, że trzeba było to filemasterem 2.2 zrobić i DZIAŁA PIĘKNIE!!!!!:D:D
Dzięki za podpowiedzi.... Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2013 20:40:04 przez heniek29cr
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem