[#1] SWOS problem z savem
Witam!
Mam taki o to mały problem. Na fali ostatnich emocjonujących rozgrywek T-Mobile Ekstraklasy, wpadłem na bardzo dziwny jak się potem okazało pomysł, odpalenia trybu kariery w grze SWOS 96/97
No wszystko mistrz, tylko nie mogę zapisać save z trybu kariery. Gra chce "save disk" i nie chce zapisać ani na pierwszej dyskietce ani na drugiej. Czy to wina cracka ? Czy może coś źle robię? Bardzo proszę o pomoc!
A tu takie małe FAQ:
-tak dyskietce są odbezpieczone i można na nie zapisywać
-mam amigę 500 z 1 MB ramu
-tak wkładałem dyskietce pierwszą jak i drugą, rezultat jest ten sam
-tak, próbowałem wczytać stare competition, ale gra nie wykrywa "save dysk"
-a to dziwne, że trzeba mieć 3 dyskietkę sformatowana na savy, nie próbowałem
-generalnie stacja dysków działa
-tak, tak, jak już mówiłem, dyskietka ma opcje zapisu
-nie próbowałem na innych wersjach, interesuje mnie ta!
-jeśli tak uważasz i jesteś z Warszawy to z przyjemnością spotkam się z tobą z X-Copy w ręku i przegram działającą wersję na dyskietki.
-nie akceptuje odpowiedzi "nie da się" wszystko się da!

Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc!
[#2] Re: SWOS problem z savem

@neuroup, post #1

A tutaj zobrazowanie problemu

Pozdrawiam

Neuroup

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2013 03:07:57 przez neuroup
[#3] Re: SWOS problem z savem

@neuroup, post #1

O jeden wpis za dużo :/

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2013 03:08:29 przez neuroup
[#4] Re: SWOS problem z savem

@neuroup, post #3

Z tego co pamiętam, to zapisywałem kiedyś chyba na trzeciej dyskietce, ale głowy nie dam.
Spróbuj na jakiejś czystej, sformatowanej.
[#5] Re: SWOS problem z savem

@neuroup, post #1

Musisz najpierw sformatować czystą dyskietkę stosowną opcją w grze.
[#6] Re: SWOS problem z savem

@mailman, post #5

Tak było w Cannon Fodder z pewnością, więc być może i w SWOSie jak pisze Mailman.
[#7] Re: SWOS problem z savem

@mailman, post #5

Dokładnie tak. Nie gralem w SWOS juz lata ale nadal pamietam ze jest w ustawieniach
opcja "make save disk" lub cos takiego :P save zapisuje sie na dyskietce NODOS.
[#8] Re: SWOS problem z savem

@blackman1981, post #7

Jak coś, to mogę wysłać Ci obrazy dyskietek swosa i save disku. Dla Ciebe też mam Duracel. :)
[#9] Re: SWOS problem z savem

@neuroup, post #1

Trzeba zrobic dyskietke opcja w gierce, tak jak pisali przedmowcy, nawet robilem taka z miesiac temu w winuae.

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w necie aktualne sklady klubowe do kariery. o np tutaj

link
[#10] Re: SWOS problem z savem

@dior, post #8

Już mi dałeś wczoraj zestaw dyskietek. Ale nie miałem czasu ich jeszcze sprawdzić. Kto tam wczoraj wygrał w końcu?
[#11] Re: SWOS problem z savem

@blackman1981, post #7

Dokładnie tak. Nie gralem w SWOS juz lata ale nadal pamietam ze jest w ustawieniach
opcja "make save disk" lub cos takiego save zapisuje sie na dyskietce NODOS.

Na 100% zapis do SWOS-a zapisuje się na dysku DOS, ale wymagane jest sformatowanie opcją w grze, aby nadać dyskowi odpowiednią etykietę oraz umieścić na nim plik indeksu. NDOS był w "Cannon Fodder".
[#12] Re: SWOS problem z savem

@Duracel, post #10

Wieczorem wrzucę zdjęcia, relację i postaram się też wyniku - Primo wygrał w finale z Wodiczką. o 3 miejsce xflea wygrał ze mną :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem