[#31] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #30

Nie. Mowa o AmiWolfie od NovaCodera. Jestem beta-testerem tego releasu.

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2013 15:44:19 przez F7sus4
[#32] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@F7sus4, post #31

OK, to napisz coś więcej na czym testujesz, konfiguracja, wersja oryginalnej gry itd.
[#33] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #32

Pisze juz o tym w odpowiednim miejscu, odpowiadam za testy na tych 2 maszynach:
1) A1200+Kick3.1+WB3.1+Blizzard 1230-IV@50Mhz
2) A1200+Kick3.1+WB3.1+Blizzard 1260@50Mhz
[#34] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@Jacques, post #28

No dobra, dziś potestowałem na swoim Blizzardzie 1230-IV.
System mam skonfigurowany optymalnie, Blizkick, wszystkie potrzebne i przydatne łaty, itp. Dość powiedzieć, że AmiDoom czy DoomAttack na moim 030@50 MHz zasuwają aż miło, na pełnym ekranie gra w low details jest w sumie zupełnie płynna, a w high details nieco mniej, ale nadal bezproblemowo grywalna.
A AmiWolf? Bez dźwięku (nie chciało mi się robić tych modyfikacji), na pełnym ekranie... Chodzi gorzej niż Doom na pełnym ekranie w high details. Widać i czuć, ze jest to port zrobiony po najmniejszej linii oporu ze źródeł PC. No ale jest. I tyle ;)
[#35] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@Jacques, post #34

Chodzi wolniej/szybciej od tej wersji AWolf3D 0.6 w tym filmie link ?

AWolf3D 0.7 and Sources of Amiga port of Wolfenstein 3D link

Ja wieki temu zaczynałem od tej wersji link, to dopiero była padaka.
[#36] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #35

Nieco lepiej niż na tym filmie (w końcu 50 vs 28 MHz), ale nadal o wiele gorzej niż Doom na tej samej Amidze ;)

Ostatnia aktualizacja: 01.10.2013 08:25:42 przez Jacques
[#37] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@Jacques, post #36

A tak na marginesie, czy ktoś ma może skonwertowane dla AmiWolfa dźwięki i muzykę i mógłby podesłać na maila? U mnie na PC coś się wykrzacza już ten pierwszy z programów do ekstrakcji dźwięków...
[#38] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@Jacques, post #37

W najbliższym czasie spróbuje zrobić to pod emulatorem peceta (nie mam peceta) może się uda.
[#39] Re: AmiWolf AGA - Wolfenstein 3D - SDL port to Amiga AGA

@Jacques, post #37

Poniewaz korzystasz do tego celu z niesupportowanej wersji plikow VL6. Napisz do mnie prywatna wiadomosc, otrzymasz gotowa paczke.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem