[#1] Exodus
Gdy gram i jest dużo ruchu na ekranie, gra się zawiesza. Czy to efekt uboczny nagrzewania się procesora? Gram na Sam 440 733MHz. Zastanawiam się nad założeniem wentylatora na procesor, ale nie wiem czy to pomoże?
[#2] Re: Exodus

@Olek, post #1

Na taki procku powinien być wentylator. On sie sam z siebie grzeje, a co dopiero w trakcie grania. A czy to pomoże? Zobacz, spróbuj. ;)
[#3] Re: Exodus

@Drupi77, post #2

Ok, zmierzę radiator i spróbuję założyć. Może coś pomoże, bo gra obciąża procesor na 70-80%.
[#4] Re: Exodus

@Olek, post #3

Założenie wentylatorka nic nie dało. Gra dalej się zawiesza, gdy na ekranie jest duży ruch. :(
[#5] Re: Exodus

@Olek, post #4

Procesor nie jest podkręcony?
Jeśli nie to może ma problemy z napięciem.
Zobaczymy czy jeszcze ktoś ma jakiś pomysł. Inne gry działają jak należy?
[#6] Re: Exodus

@Drupi77, post #5

[#7] Re: Exodus

@Drupi77, post #5

Nie wiem czy procesor jest podkręcony. Problemy zaczynają się zaraz po przejściu z planszy tytułowej do planszy wyboru. Plansza znika, pojawia się WB i komunikat o błędzie. Gdy wybieram ignorowanie błędów DSI gra rusza dalej i mogę wybrać dowolną misję. Gdy na ekranie jest dużo ruchu (szczególnie dotyczy to jednostek latających), to zaczynają znikać i pojawiać się, a potem jest zawieszenie gry. Na A1200 też czasami były problemy, ale sporadycznie. Problem chyba siedzi w emulacji. Czy ktoś ma podobne problemy z tą grą?

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2013 15:49:05 przez Olek
[#8] Re: Exodus

@Olek, post #7

Sprawdzę na moim emulatorku i ci powiem. ;)

Edycja.
No niestety nie mam tej gry. Ale postaram się ja zdobyć i jeśli nikt wcześniej nie napisze to dam ci znać.

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2013 23:24:26 przez Drupi77
[#9] Re: Exodus

@Olek, post #7

Korzystałeś z tych podpowiedzi?
[#10] Re: Exodus

@mailman, post #9

Na ile dobrze zrozumiałem, mam wszystko tak jak tam napisane. Dzisiaj udało mi się trochę więcej zrobić, ustawiłem w opcjach minimalną prędkość przesuwu. No i trochę dłużej trwało, zanim gra się zawiesiła. Zainteresowanym mogę wysłać mailem crash log. Raz się udało dłużej pograć. I dalej jest tak samo. Exterminatory znikają i pojawiają się, a potem koniec.

Ostatnia aktualizacja: 27.08.2013 16:15:26 przez Olek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem