Zwracam sie do wszystkich nas z zapytaniem i prosba o wymienienie wszystkich gier, jakie przychodza na mysl, ktore dzialaja na nierozszerzonej Amidze 500 z 0,5MB RAMu.
Nie no, panowie, jest naprawde lepiej niz myslalem. Ulatuje taka wiedza z biegiem lat, a wujek Google wyrzuca sprzeczne informacje. Z kolei siedzenie, zgrywanie i testowanie kazdej gry pojedynczy - horror! Takze naprawde bardzo dzieki! Jezeli sie cos jeszcze nasunie na mysl, to temat jest jak najbardziej otwarty. Im wiecej tytulow, tym lepiej.
www.amigang.fr/whdload-memory-usage.html może się przyda Od siebie polecę Turrican II i 3 (bo 1 to już niestety nie :() (w sensie też polecę, ale wymaga więcej).
Ostatnia aktualizacja: 26.10.2013 21:20:18 przez snajper
znajdują. Ale wydawało mi się, że ilość wymaganej pamięci chip tak czy tak będzie jednakowa. Dla rozwiania wątpliwości jest jeszcze lista na mobygames.
wydawało mi się, że ilość wymaganej pamięci chip tak czy tak będzie jednakowa
Dopiero niedawno byl temat, w ktorym okazalo sie, ze na 2MB Chip (A600/A1200) niewiele tytulow odpali sie na WHDLoad, podczas gdy dla wersji dyskietkowych bylaby to, oczywiscie, zawrotna ilosc pamieci. Ze wszystkich zamieszczonych tytulow/linkow tworzy sie juz jakis obraz i mam nadzieje, ze informacje przydadza sie tez innym "polmegabajciarzom".
Ostatnia aktualizacja: 27.10.2013 10:01:28 przez F7sus4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.