[#1] Prince of Persia (Porównanie)
link

Amiga 0:56

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2013 10:23:38 przez Dorian3d
[#2] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

Patrząc na to kiedy dana wersja POP została wydana, to amigowa wersja jest najlepszaOK
[#3] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

Atari ST jest najlepsza :D
[#4] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Art, post #3

Oczywiście nie ma się co kłócić, bo Amigowa wersja jest najlepsza i już

A wersja (kolorowa) na Maka ma ładniejszą grafikę OK
[#5] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

wersja Commodore 64 naprawdę świetna miażdży inne platformy z tamtej epoki Amiga i MS DOS = oczywiście posiadacze PieCów musieli wydać fortunę żeby mieć taki dzwięk
[#6] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #5

Ponieważ wersja na C64 powstała parę lat temu ?
[#7] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #5

Jasne Prince Of Persia dla c 64 powstała w 2011 Roku
link

link

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2013 12:19:55 przez Dorian3d
[#8] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@PrzemasIII, post #6

ale C64 nie uległo zmianie poza wyglądem
[#9] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #8

Potencjał OCS nie był wykorzystany w pełni w POP OK Tak jak i możliwości C64 nie były często wykorzystywane pomysł Nie ma co się podniecać wersją na C64OK
[#10] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@parallax, post #9

Nie ma co się podniecać wersją na C64

Zwlaszcza, ze to jedna z najbardziej uznanych gier, jakie obecnie istnieja na te platforme. wtf!?
[#11] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@F7sus4, post #10

Bo "nowa"?pomysł Bo się w końcu doczekali hita?pomysł
[#12] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@F7sus4, post #10

No wersja na C64 jest bardzo fajna OK
Oczywiście, że amigowa POP jest lepsza (nie atarowa ;) ), ale zważywszy na ograniczenia C64 to za jakość konwersji szacun ok, racja
[#13] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

wersja na Amigę to ta sama co na PC
i nie są to najlepsze wersje ani graficznie ani dźwiękowo OK
[#14] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

Wielka szkoda, że większość jak nie wszystkie "zrzuty" z gier są z emulatorów w większości przypadków niezbyt dobrze skonfigurowanych :(
[#15] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@BULI, post #14

pomysł, przyłączam się do smutku :(

A może by tak zrobić real zrzuty? pomysł

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2013 16:15:49 przez parallax
[#16] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@Dorian3d, post #1

Mimo mojej slabosci do Amigi, to jej wersja nie jest bynajmniej najlepsza. Mnie bardzo, ale to bardzo zaskoczyla jakosc wersji na platformy sega i nintendo, a w szczegolnosci:
1. super nintendo - grafika super i niezla muzyka
2. sega cd - bardzo dobra grafika, a muzyka wymiata !!!
No i niesamowita grafika na sharp 68000 - to jest naprawde fajna wersja jak na wykorzystywany hardware. Zatem - kochamy Amige, ale na tle konwersji wypada raczej srednio, co przyznaje z niechecia.
[#17] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@XoR, post #13

Amiga=PC VGA jak dla mnie grafika i dźwięk na najwyższym poziomie
[#18] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@posylus, post #16

to nie jedyna gra która na Amidze nie wyglądała najlepiej np. Canon Fodder miał ładniejszą wersję na PC
[#19] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@XoR, post #18

To kwestia gustu jak dlamnie kolorowe podziemia w PofP z konsol to mega kiszka
[#20] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #19

[#21] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@XoR, post #13

Podnoszenie kraty brzmi fantastycznie w v. amiga od razu przypominają się lochy Dungeon Master
[#22] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #19

A tak poważnie co do dyskusji o gustach, to mnie wersje bogatsze (wspomniane SEGA Mega CD, SEGA MD, SNES) nie przypadły do gustu, też mam wrażenie przekolorowania, sztuczności, czasami braku spójności.

Oczywiście jestem świadom, że jestem niewolnikiem wspomnień i w związku z tym wersja z AMIGI pasuje mi najbardziej.
Lubię czasem pomęczyć POP na emulatorze C64 (znowu sentyment tym razem do komodorka).
Co do pokazanych wersji w filmiku większość już widziałem lub grałem (np SEGA MD i SEGA MEGA CD, niepokazana wersja MAC) ale fajnie zaskoczyła mnie wersja na Amstrada OK

A bardzo kolorowe to wolę POP2 np na MACa ok, racja

Ostatnia aktualizacja: 30.10.2013 18:57:45 przez BULI
[#23] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@BULI, post #22

W PoP2 grałem na PC fajna
[#24] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@sebbb, post #23

Jakiś recenzent bodajże CD-Action swego czasu przy opisie Prince of Persia 3D walnął taką gafę, przedstawiając Prince'a 3D jako drugą część serii. LOL Lameeee!
[#25] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@parallax, post #11

Dokladnie tak.
[#26] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@F7sus4, post #25

Ok, tylko to: "Nie ma co się podniecać wersją na C64" było w odniesieniu do tego, że taka POP mogła już być ponad 20 lat temu na C64;)
[#27] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@parallax, post #2

Patrząc na możliwości Amigi to jest tragicznie żałosna.

Co do C64. Mr SID troszkę spartaczył sprawę bo gra mogła by o wiele mniej zajmować i o wiele płynniej działać.
C64 ma wbrew pozorom duże możliwości ale trzeba sporo wiedzieć aby wycisnąć siódme poty z tego sprzętu.
[#28] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@BULI, post #22

Myślę że z 8bitówek Amstradowa wersja jest najładniejsza, a Comodorowa jest chyba na niej wzorowana, różni się głównie paletą. Na NES nie ma tak szerokich pikseli ale za to jakieś dziwne kolory.

Amigowa jest ładna, choć nie aż tak jak Makówkowa. Ale w porównaniu z Amstradem na Amidze było bardzo trudno pokonać przeciwnika przez co wolałem Amstradową. :)

Teraz w 30 lat po premierach 8bitówek na paru platformach robi się gry które się nie ukazały albo były słabo dopracowane i się teraz poprawia. No i fajnie że komuś się chce. :)

Nigdy nie grałem w PoP2, a screeny wyglądają cudnie. Z recenzji pamiętam że ponoć ładna ale już tak nie wciąga. Nie ukazała się na aż tylu platformach a inne z nich prócz PC nie były w Polsce popularne. Zagrałbym sobie, niedawno ściągałem demko ale nie umiem go zmusić by się bujnęło pod Win7. :(
[#29] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@parallax, post #26

Tak, i nie. 1111olo wlasciwie juz odpowiedzial dlaczego. Problemem jest rozmiar gry. EasyFlash > dysk 5,25"
[#30] Re: Prince of Persia (Porównanie)

@F7sus4, post #29

A, to gra chodzi na stuningowanym C64pomysł
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem