[#1] Imperium Terranum Save
Witam , emulowałem sobie grę imperium terranum ale nie mogę zapisać stanu gry, ciekawostka jest taka że gra ma nominalnie 5 dyskietek ( na A1200 też tak było) i jak chcę zapisać grę to żąda odemnie dyskietki 6-tej , pomyślałem sobie no dobra trzeba mieć jeszcze jedną więc zrobiłem ją pod WINUAE emulowałem Worbench3.1 tam ją sformatowałem poprzednie dyskietki nazwywają się IT_1, IT_2 itd. więc nazwałem ją IT_6 podczas gry jak o nią woła to ją emuluje i nic się dzieje, czytałem inne działy typu (cannon fodder save) ale żadne rowiązanie nie działa a tej grze nie ma opcji formatowania dyskietki .Proszę o pomoc!
[#2] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #1

Sformatuj na Old File System (OFS).
[#3] Re: Imperium Terranum Save

@F7sus4, post #2

A jak nie pomoże to zainstaluj sobie grę na HD i nie będzie marudziła o dyskietki.

Pozdrawiam
[#4] Re: Imperium Terranum Save

@RadoslawF, post #3

Jak zabrałem się za formatowanie pod WB 3.1 to tylko były opcje 1) Put trashcan, 2)Fast File System, 3) International Mode 4) Directory Cache Old File System niema , a jeżeli chodzi o instalke na HD to po odpaleniu ikony install na 1-wszej dyskietce wyskakuje komunikat : Unnable to open your tool
'c: IconX'
[#5] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #4

wszystko odznacz i bedziesz mial OFS
[#6] Re: Imperium Terranum Save

@Norbert, post #5

Norbert zrobiłem tak jak mówiłeś i lipa dalej nie łyka tej dyskietki pozostaje pomysł z zainstalowaniem gry na HD al jest problem jak opisałem wcześniej wyskakuje komunikat Unnable to open your tool
'c: IconX' .
[#7] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #6

A wiesz jak ma sie nazywac dyskietka do save ?
[#8] Re: Imperium Terranum Save

@Norbert, post #7

no jasne: IT_6 i tak ją przed formatowaniem nazwałem i nic.
[#9] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #8

No to, jezeli nie dziala to najwidoczniej nie wiesz, jak ja nazwac. IT_SAVE moze? Chyba nie ma lepszego pomyslu, niz pobrac gotowy ADF/DMS z cudzymi stanami gry i podpatrzec, jak tam jest zrobione.
[#10] Re: Imperium Terranum Save

@F7sus4, post #9

dyskietka jest nazwana dobrze bo gra żąda dyskietki o nazwie IT_6 i taką dostaje i nic a komunikat jest taki: Bitte Disk IT_6 einlegen! po niemiecku bo gra niemiecka jest.
[#11] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #10

A ta wersje sprawdzales?

http://www.virtualworlds.de/IT/
[#12] Re: Imperium Terranum Save

@Don_Adan, post #11

Ta wersja to Imperium Terranum 2 a ja mówie o 1-ce pozatym na temat IT 2 pisałem już wcześniej w tym temacie http://www.ppa.pl/forum/strefa-gier/8823/imperium-terranum-2 . Chodzi mi o to że IT2 jest w formacie LHA a dla mnie to czarna magia sobie z takim formatem poradzić jak z niego zainstalować grę.
[#13] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #12

Jeśli chodzi o Winuae to ściągnij sobie ze strony gdzie zadałeś podobne pytanie link całe Winuae z konfiguracjami, kickstartami i wb3.1. Tam pewnie jest już lha a jak nie to ściągnij sobie z Aminetu, do tego filemaster i powinieneś sobie poradzić.
Link może zniknie bo to pewnie szerzenie piractwa.

Ostatnia aktualizacja: 08.11.2013 00:56:17 przez prophesore
[#14] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #1

Na pierwszej dyskietce gry masz program do tworzenia dyskietki SAVE.
[#15] Re: Imperium Terranum Save

@prophesore, post #13

prophesore to Wiuae o którym mówisz już mam dzieki niemu gry uruchamiam lecz jak podaje ścieżkę do HD to po emulacji wyskakują same błędy i lipa.

Norbert na 1-wszej dyskietce jest ale już wcześniej próbowałem tego programu użyć to wyskakuje mi komunikat (Unnable to open your tool 'c: IconX') i lipa .
[#16] Re: Imperium Terranum Save

@Narayan, post #15

wyskakuje mi komunikat (Unnable to open your tool 'c: IconX') i lipa .

Przegraj IconX z dyskietki systemowej (katalog C) do katalogu C na dyskietce z grą i powinno pójść.

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2013 12:15:02 przez Tom3k
[#17] Re: Imperium Terranum Save

@Tom3k, post #16

Tom3k
a napisz jak to zrobić krok po kroku( troche mnie nie było ale wracam do tematu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem