Witam
W prastarych czasach, jeszcze przed wynalezieniem pisma posiadałem dyskietkę z kompilacją gier 10 in 1 na Amigę. Po jej odpaleniu pokazywało się menu wypisane w CLI (pamiętam, że kompilacja była dziełem kogoś ze Skarżyska-Kamiennej) w którym po wpisaniu cyfry od 1 do 10 odpalała się jedna z gier - a pośród pacmanów, galag oraz pongów znajdowała się tajemnicza "KFI". Dyskietka nie przetrwała próby czasu (okazało się, że wieku temu nagrałem na nią coś innego), a w kwestii samej gry:
-

Zna ją ktoś, albo wie gdzie można ją zdobyć lub chociaż znaleźć screenshoty

-
Internety zdają się milczeć na ten temat, zupełnie jakby to wspaniałe dzieło rozpłynęło się w morzu zer i jedynek.
Moja pamięć opisuje kfi w taki sposób - była to mutacja arkanoida, pozbawiona muzyki. Gdy piłeczka nie trafiła w paletkę to plansza rysowała się od nowa, tzn przegrywaliśmy gdyż mamy tylko jedno życie na przejście gry. Nie wiem co działo się po zbiciu wszystkich cegiełek, gdyż pomimo starań 6 letni orson nie był w stanie tego dokonać. To co zapadło w pamięci jednak najbardziej to obrazek przedstawiający ufoka, podobnego do tych z serii "Aliens" który widniał u góry ekranu, jako ozdobnik. Nie wiem, czy to był produkt polski czy zagraniczny.
Gdyby to przypadkiem odświeżyło komuś pamięć - na dyskietce prócz kfi znajdowały się tytuły:
1. Nie pamiętam
2. Galaga 92
3. Super Pacman 92
4. Nebulus
5. Killer (ten niestety nie działał)
6. Kfi
7. Poing
8. Pong
9. Impossible mouse
10. - nie pamiętam, ale chyba był to program Degrader do wyłączania dodatkowego ramu itd