[#1] Pomoc przy nagraniu gier Lublin
Witam, niestety nie mam możliwości by zgrać za pomocą internetu kilku gier tak by były bootowalne na mojej amidze 500 więc zwracam się tutaj do was z prośbą czy ktoś kto ma możliwość nagrania kilku adfów za pomocą amigi w Lublinie by było to bootowalne przez moją amige 500.
Oczywiście mam kilka czy kilkanaście dyskietek DD i HD które w tym celu mógłbym spotkać się osobiście i przekazać je by tych kilka gier zostało na nie nagrane.
Pozdrawiam.
[#2] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@jogg, post #1

Witam!
25-26 mam zjazd na uczelni w Lublinie, mogę zabrać ze sobą moją A1200... Jak znasz jakiś nocleg w Twojej okolicy, to daj znać:) Pozdrawiam
[#3] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@dez3, post #2

Dzięki za odpowiedź :) jednak obawiam się że 25-26 nie będzie mnie w domu a także też nie znam żadnego innego noclegu w mojej okolicy więc ta data mi odpada...
[#4] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@jogg, post #3

Przyjeżdżaj 21-23 lutego do Chełma na Amiparty - Amig będzie pod dostatkiem, co chcesz to nagramy. :)
[#5] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@Jenot, post #4

jestem z lublina i na co dzień jestem w biurze na fabrycznej
z tym że ja też jeszcze nie wiem jak nagrać adf na dyskietki, ale parę dyskietek z grami mam jak chcesz
swoją amigę 1200 mogę zabrać to wspólnie może uda nam się zgrać coś
[#6] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@podolski_jp, post #5

Ja korzystam z tego: adf2disk. A jak wolisz coś z GUI to możesz użyć tego: ADF Blitzer

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2014 18:15:46 przez Jenot
[#7] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@Jenot, post #6

bawię się teraz tym hxc od lotharka , zrobiłem konwersję plików adf tych co miałem w uea ale większość albo nie działa albo się wiesza
skąd ściągać te pliki hfe sprawdzone? lub adf ?
[#8] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@podolski_jp, post #7

[odnośnik został usunięty]

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2014 22:38:56 przez mailman
[#9] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@jogg, post #1

moja amiga nie ma stacji dysków więc nie pomogę w przegrywaniu ale mam gdzies jakies 100 dyskietek z grami to mogę pozyczyć do przegrania
[#10] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@indyjr, post #8

Ano tak, nie wolno, sorry. Jak coś to na priva. A we Wrocławiu jakby ktoś chciał to chętnie pomogę, byle by mieć swoje dyskietki.
[#11] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@jogg, post #1

Napisz jakie tytuły cię interesują zapłacisz mi tylko za wysyłkę dyskietki i tak mi leżakują w pudle
[#12] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@jogg, post #1

Hehh, ja mieszkam w Lubartowie, czyli od Lublina 30min szynobusem, jednak moja Ami nie posiada (jeszcze) działającej stacji - w sumie to myszki też nie mam, ale to mniejszy problem. W sumie napęd sam w sobie mam w Ami, ale jest to przerobiony Samsung SFD-321 i o ile dyskietki odczytuje, to z zapisem ma już problem. Mam jeszcze NECa albo Mitsumi - ale jeszcze nie sprawdzałem jej.
Dyskietek staraj się używać DD. HD, po zaklejeniu czarną izolką drugiego "oczka" (tego nie zamykanego) też działają, ale częściej łapią bady lub mają problemy z odczytem/zapisem. Sprawdź jeszcze jaką masz stację. Jak Chinona, to powinien mielić wszystko. Jeżeli przerabianą z pc, to może być różnie. Czytać powinna, ale żeby nie było jak z moim Samsungiem że nie chce nagrywać.
[#13] Re: Pomoc przy nagraniu gier Lublin

@Red_Bullet, post #12

Usuń jej czujnik, nie będziesz musiał zaklejać dziurek :).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem