[#1] Sonic the hedgehog for Amiga
na YouTube znalazłem demo tej gierki czy jest gdzieś do pobrania na klasyczną Amigę?
[#2] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sebbb, post #1

[#3] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sebbb, post #1

Sonic na Amigę ? Nigdy nie słyszałem :) Świetna platformówka. Wymasterowałem tę grę na konsoli Sega Master System. Polecam :)
[#4] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sebbb, post #1

Demo jest, lecz to tylko zapętlony ekran i praktycznie nic tam nie można robić oprócz poruszania się naprzód. Na Amidze swoistym naśladowcą Sonica jest Chaos Kid, z przymrużeniem oka można by podpiąć jeszcze Super Froga, silniki tych gier nadawałyby się idealnie do stworzenia takiej gry jak Sonic The Hedgehog. Szkoda, że nie ma źródeł.
[#5] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sebbb, post #1

https://www.youtube.com/watch?v=i36qEb289l0 na YT jest też coś takiego. Czy ma ktoś z was to na swoim HD?
[#6] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sanjyuubi, post #4

Łeeee :( Sądziłem, że demko jest chociaż grywalne. Chętnie bym sobie przypomniał Sonica
[#7] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@Gżegżółka, post #5

Podobno to ten samo koleś co od Sonix'a- wygląda super OK
[#8] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@BULI, post #7

Tego nie wiem, ale demko już udało mi się zdobyć :) Gra składa się z ekranu tytułowego i jednego niedokończonego etapu. Nie da się zginąć, przeciwnicy giną od dotyku lub strzału nie krzywdząc głównego bohatera. Animacja postaci i przesuwanie ekranu jest szybkie i płynne. Miejscami widać że czegoś nie dokończono. Muzyki i efektów brak.
[#9] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@Gżegżółka, post #8

trzeba coś z tym zrobić. siedzi, pije i chrupki
[#10] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@Gżegżółka, post #8

Poproszę to na maila, jak można ok, racja
[#11] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@BULI, post #10

http://amigueros.wordpress.com/2014/01/18/gamer-y-solo-gamer/ Tu jest link do strony bloga autora filmiku z YT ,żeby pobrać grę trzeba kliknąć na "descaraga" pod filmikiem.
[#12] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@sanjyuubi, post #4

Szkoda, fajnie to wygląda
[#13] Re: Sonic the hedgehog for Amiga

@Gżegżółka, post #11

Dzięki, w domu obadam OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem