kategoria: Szukam gry
[#1] szukam przygodówki
niestety nie pamiętam tytułu, gra zaczynałą się na jakimś księżycu, pamiętam że jednym z pierwszych zadań był skok na przelatującą asteroide, żeby coś z niej zabrać (trzeba było coś pozbierać, żeby chyba odpalić statek)

gra byla taką klasyczną point-and-click, z bardzo ładną grafiką (twórcy zastosowali jakąś sztuczke i na A500 było więcej kolorów niż zwykle)

pamiętam jeszcze, że jak doszło się do miasta, to w salonie gier można było pograć na automatach m.in. w galaxian :)
[#2] Re: szukam przygodówki

@macRush, post #1

[#3] Re: szukam przygodówki

@macRush, post #1

Witam i podaję tytuł: "Universe"
[#4] Re: szukam przygodówki

@recedent, post #2

Się o sekundy spóźniłem ;)
Tak, to Universe. Męczyłem parę dni by się z księzyca wydostać naście lat temu :D
[#5] Re: szukam przygodówki

@Papier79, post #3

no właśnie :), tak, to to, szukam tego od tygodnia, nawet przytargałem od rodziców wszystkie numery SS z piwnicy :), ale czasu brak żeby przeczytać wszystko :)
[#6] Re: szukam przygodówki

@macRush, post #1

co to za sztuczka z kolorami?
[#7] Re: szukam przygodówki

@Fortis, post #6

za wikipedia

"The game was notable for its then-unique ability to display 256 colors at once on a standard Amiga 500, instead of just 32, due to its innovative system SPAC (Super Pre-Adjusted Colour)"

pytanie dodatkowe,
jak zapisac stan gry ? zainstalowalem to na hd, ale nie wiem jak zapisac stan gry :(

Ostatnia aktualizacja: 02.02.2014 23:05:35 przez macRush
[#8] Re: szukam przygodówki

@macRush, post #7

Ech. Mam oryginał na CD. Pamiętam jak gdzieś tam w trakcie gry trzeba było kod wpisać i zupełnie nie wiedziałem skąd go wziąć.
[#9] Re: szukam przygodówki

@Fortis, post #6

..magiczna czarodziej
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem