kategoria: Szukam gry
[#1] Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins
Szukam tej gry ale nie mogę uruchomić z adf ani z whdload .
Za wszelakie linki lub podpowiedzi będe bardzo wdzięczny
[#2] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #1

[a tu był link do whdownload, ale się wziął i zbył]

Ostatnia aktualizacja: 10.02.2014 22:34:52 przez recedent
[#3] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #1

A co się dzieje, gdy próbujesz uruchomić slave'a/ADF? Może problem leży w konfiguracji Amigi a nie w grze...
[#4] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins
[#5] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins
[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins
[#8] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #1

Tej gry nie ma na WHDownload, jest za to bardzo podobna - Ghouls 'N' Ghosts.

A co do Ghosts 'N Goblins, to wpisz w Google taki byle jaki ciąg znaków - ghost n goblins rom amiga
pomysł
[#9] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #1

Leszek75: A zdaje sie, ze mam jako DMS. Skontaktuje sie z Toba na priv, jak tylko znajde. OK

arti: Dziwnie wymawiasz "przypierdzielasz trzem z trzech".
[#10] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@_arti, post #3

Już kilkanaście plików adf miałem i nie chce się odpalić na winuae ani na ami 600 z aca 620 ,dyskietka się wczytuje pokazuje się obrazek jakieś demo i ztrzymuje na innych staje na amidos
dyskietki mam sprawne i stacje też na winuae jest tak samo .
Jest na stronie whdload ale nie umię tego zainstalować , być może dlatego ze nie działa mi gierka z adfu .

Ostatnia aktualizacja: 11.02.2014 15:17:35 przez LESZEK75
[#11] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #1

Zajrzyj na maila. Ta wersja działa bez problemu pod winuae ustawionym jako 500, 1.3, 0,5 chip, 0,5 slow, OCS.
Na ami nie sprawdzę bo mam padnięty monitor w tej chwili. Acha jest napisane, że potrzebuje 1mb i nie chodzi na Fat Agnus.
[#12] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@LESZEK75, post #10

Podesłałem Ci swoją wersję na maila. Działa na 100%.
[#13] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@Andrzej Drozd, post #8

Ghouls N Ghost jest wprawdzie podobna, ale zbyt trudna. Ja nie lubię

Polecam oryginał Ghosts' N Goblins dostępny na emulatorze M.AM.E.
[#14] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@Motyl, post #13

na spectrum bylo najbardziej grywalne mimo zalosnych kolorow, do mame to szkoda cokolwiek porownywac
[#15] Re: Ma ktoś może działającą gierke Ghosts 'N Goblins

@Motyl, post #13

Mam emulator MAME faktycznie jest odlot , na c64 też mam ale grafika jest jak na 8 bitowca .
Ale dzięki uprzejmości kolegów z forum mam też na amige .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem