[#1] Simon the Sorcerer - zabezpieczenie przed uruchomiem?
Witajcie
Jakiś czas temu dorobiłem się A1200 i zaczołem grac w gre SIMON THE SORCERER
Problem polega na tym że raz mi sie udało odpalić bo klikonołem myszką na własciwe miejsce na tzw róży wiatrów czy gwieździe podczas uruchamiania i poszła a generalnie chodzi o to że trzeba kliknac na tą gwiazde i na dole jest ikonka LUNETY i CYFRA np 21 niewiem o co chodzi
[#2] Re: Simon the Sorcerer - zabezpieczenie przed uruchomiem?

@Aleks89, post #1

Takie zabezpieczenie przed piratami, hehe, ze starych czasów. Chodzi o to, że jak ktoś kupił oryginał to ma też dołączoną do niego książeczkę i wtedy w niej sprawdzasz, która to jest ta 21. cyfra.

Poszukaj w necie jakiegoś skanu tej książki, albo wersji gry ze zdjętym zabezpieczeniem, że nie ważne co odpowiesz to i tak przejdzie.
[#3] Re: Simon the Sorcerer - zabezpieczenie przed uruchomiem?

@Aleks89, post #1

Instrukcje znajdziesz na HOL
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem