[#1] Civilization zapisy wersja ecs
Hej. Chciałbym odpalić pewne save'y w Cywilizacji wersja ecs, jednak przy odczytywaniu zapisów w grze, mając do wyboru df0, ram i dh0 i wybierając dh0, gra nie widzi tych zapisów mimo, że mam je na dh0. Na czym polega problem?
[#2] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #1

Możliwe że masz save w katalogu z grą czy coś, a potem przy wczytaniu możliwe że one muszą być bez pośrednio na dh0. Jak masz możliwość to zrób save na dyskietke i spróbuj czy z niej wszystko idzie normalnie.
[#3] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@jogg, post #2

Save mam bezpośrednio na dh0. Niestety z dyskietką nie mam za bardzo możliwości.
[#4] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #1

Może trzeba podać właściwą do nich ścieżkę?
[#5] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #1

Save w Civilization składa się z dwóch plików - pewnie masz tylko jeden.
[#6] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@prophesore, post #5

@mailman

Co masz dokładnie na myśli? Bo Civilization daje możliwość wyboru załadowania zapisu, dalej wyboru partycji i dalej konkretnego zapisu (tam chyba rok z gry jest podany). No chyba, że o czymś nie wiem.

@prophesore

Jeżeli chodzi Ci o pliki .map i .SVE, to przegrałem obydwa. Chyba że masz na myśli coś innego?
[#7] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #6

Może jest podana ścieżka DH0:, a powinna być np. DH0:Gry/Civilization?
[#8] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@mailman, post #7

A gdzie można zmienić ścieżkę z DH0: na DH0:Gry/Civilization? Zapisy mam od razu wrzucone na DH0:, więc teoretycznie Civilization powinno je widzieć. W ogóle Civilization lubi robić bałagan na dysku, bo zapisuje grę od razu na partycji. Może chodzi tutaj o asygnacje? Ale ogólnie jestem z tego tematu raczej zimny.
[#9] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #1

jaka to wersja gry ? adfy, wersja hd czy whdload ?

Ostatnia aktualizacja: 21.07.2014 13:07:45 przez Norbert
[#10] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Norbert, post #9

WHDLoad.
[#11] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #10

DH0: to dla whdload katalog z grą.
Chyba juz sobie poradzisz :)
[#12] Re: Civilization zapisy wersja ecs

@Dawi, post #10

Zrób zapis z poziomu Civilization odpalonej pod WHDLoad i zobacz, gdzie zapisy są zapisywane. Wrzuć tam później swoje i po sprawie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem