kategoria: Szukam gry
[#1] Składanki gier
Jakie znacie takie zestawy? pomysł Kilka gier na jednej dyskietce pomysł
[#2] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

Na przykład dyskietki dołączane kiedyś do Amiga Format. Empire Soccer i Scorched Tanks do numeru 41.
[#3] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

Ten nowy magazyn o grach retro "880 gamer" ma dobry dysk z pierwszego numeru.Nie znałem tych gier do tej pory.
[#4] Re: Składanki gier

@Hexmage960, post #2

Oblukam OK Głównie mi chodzi o takie składanki w których były m.in. International Karate, Bomb Jack, Savage, Rick Dangerous i inne, ale może na coś trafię pomysł
[#5] Re: Składanki gier

@parallax, post #4

A przepraszam, Amiga Power, nie Amiga Format...
[#6] Re: Składanki gier

@Hexmage960, post #5

Ja posiadam nawet adfa taką składankę gier gdzie znajdują się 4 gry: nebulus, crystal hammer, giganoid i cybernoid na jednej dyskietce. (te gry nawet można przekleić z dyskietki na hdd i dołączyć do nich ikonkę shella i odpalać z dysku).
Mam jeszcze też adf gdzie na jednej dyskietce mam federation of free traders i battle ships.
[#7] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

ja pamiętam jeden na którym był Rick Dangerous i jeszcze chyba jakieś dwie gry, ale nie pamiętam jakie. siedzi, pije i chrupki
[#8] Re: Składanki gier

@jogg, post #6

Była też taka składanka, na której było zdaje się 7-8 gier pomysł Sam też coś próbowałem zrobić taką składankę + napisy na początku w Demo Maker, ale nie pamiętam już czy te gry się uruchamiały pomysł

Nic, szukam dalejszeroki uśmiech
[#9] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

Ja znam swoje zestawy, najwięcej chyba 5 gier było na jednej dyskietce.
[#10] Re: Składanki gier

@sanjyuubi, post #9

Jakie gry? pomysł
A ma ktoś takie składanki na której są takie gry jak: International Karate, Bomb Jack, Savage, Rick Dangerous? pomysł
[#11] Re: Składanki gier

@parallax, post #10

Też miałem jakąś składankę z Rickiem Dangerousem ale pozostałe gry już mi ,nie pasują do rysopisu' Twojej dyskietki. Prosta robota to była bo komenda type wyświetlała spis, a potem za pomocą klawiszy funkcyjnych wybierałeś grę (keymap wstukiwał pełną nazwę w shell i wtedy uruchamiała się gra).
[#12] Re: Składanki gier

@Rafał A-3000, post #11

Te cztery gry (International Karate, Bomb Jack, Savage, Rick Dangerous) niekoniecznie były na jednej składance pomysł A bardziej prawdopodobne, że one były wymieszane z innymi grami wplątane pomysł
[#13] Re: Składanki gier

@parallax, post #12

Ja mam taką składanka, pewnie jeszcze i inne tylko musiałbym poszukać.
[#14] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

Nie wiem ale może już tu szukaliście. Ale czy nie wystarczy wejść na tą stronę (odnośnik usunięty), poczekać aż się załaduje, użyć skrótu klawiszowego crt+f i wpisać compilation po czym dostaniemy 5024 zapytania.

Wybiórczo np:

City Defence & Karate King

Jest tam tego pewnie więcej. Z góry pisze lepiej tego nie robić na kalkulatorze bo wam może się zawiesić, bo tam trochę tego jest. Jeśli mieli byście problemy z linkiem, to klikamy ten (odnośnik usunięty), później wybieramy
To browse the collection of software, click this link.
z naciskiem na
click this link

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2014 05:46:47 przez mailman
[#15] Re: Składanki gier

@Deftronic/..., post #13

Gra "Virus" coś mi mówi, sprawdziłem i jestem na 75% pewny, ze taką składankę też miałem pomysł trampolina Nie jestem pewny co do ostatniej gry pomysł Ale skłaniałbym się, że też była pomysł

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2014 09:53:10 przez parallax
[#16] Re: Składanki gier

@parallax, post #1

Miałem dwie składanki:

1. Bomb Jack
International Karate +
Arkanoid
Vixen
Battleships

2.
Dr Mario
Galaga 92
Pacman (Super Pacman 92)
Nebulus
Miner (ta gra nie działała)
Kfi
Poing
Pong
Incredible Mouse
Degrader (to oczywiście nie gra :)

Jeśli wierzyć podpisowi, druga składanka została złożona przez kogoś ze Skarżyska-Kam (niestety nie pamiętam nazwiska, choć było podane).

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2014 10:06:38 przez Orson
[#17] Re: Składanki gier

@Orson, post #16

Nie masz już tej pierwszej składanki? pomysł Obawiam się, że ją miałempomysł Battleships tez miałem na jednej ze składanek pomysł
[#18] Re: Składanki gier

@parallax, post #17

Sprawdzę, jeśli znajdę to dam znać. Mam nadzieję, że dyskietka nie okaże się być padnięta wskutek upłynięcia tylu lat.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem