kategoria: Szukam gry
[#1] Szukam gry (przygodowa)
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na forum.
Poszukuję gry w którą grałem w dzieciństwie.
To była przygodówka, grało się człowiekiem i w którymś momencie gry spotkałem ptaka zamkniętego w klatce który wołał "HELP". Nie wiedziałem jak go uwolnić.
Pamiętam też że po stracie życia było na ekranie cmentarzysko na czerwonym tle.
Więcej szczegółów nie mogę sobie przypomnieć.
[#2] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Marti, post #1

curse of enchantia albo lure of the temptress lecz moge sie mylic

Ostatnia aktualizacja: 03.09.2014 09:43:06 przez eross
[wyróżniony] [#3] Re: Szukam gry (przygodowa)

@eross, post #2

Ewentualnie Shadow of the Beast 3 - był tam etap z ptakiem w klatce.
[wyróżniony] [#4] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Gżegżółka, post #3

Ja bym obstawiał właśnie Beast 3.
[#5] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Gżegżółka, post #3

Wielkie dzięki za pomoc jestem niezmiernie wdzięczny. Teraz będę mógł sobie w to pograć i kombinować. pozdroOK
[#6] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Gżegżółka, post #3

Shadow Of The Beast nie był przecież przygodówką ;)
[#7] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Madman, post #6

był przygodową grą akcji. Zresztą właśnie o nią chodziło, więc w czym problem? siedzi, pije i chrupki
[#8] Re: Szukam gry (przygodowa)

@snajper, post #7

Ta gra była platformówką. Bynajmniej nie chodzi mi o to, że to nie o tą grę chodziło autorowi wątku tylko o błędne określenie (jak widać, nie tylko przez Niego) gatunku tej konkretnej gry
[#9] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Marti, post #1

"Pamiętam też że po stracie życia było na ekranie cmentarzysko na czerwonym tle."

Hmmmm, myślałem, że wiem o SotB 3 wszystko. Jak się zginie to jest szkielet na skałach i w dole strumień w wąwozie. Cmentarzyska nie pamiętam .

Pozdrawiam,

Azz
[#10] Re: Szukam gry (przygodowa)

@Azzorek, post #9

Koledze pomyliło się z SoTB 2, ale tam nie było cmentarzyska. Było tylko czerwone tło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem