[#1] Crossfire II nie działa
Kupiłem niedawno "Crossfire II" i niestety nie chce działać. Wszystko się ładnie zainstalowało, ale wydaje mi się, że gra próbuje się u mnie uruchomić w trybie dla kart gfx.
Przy starcie mam komunikat, że gra nie może załadować cybergraphics.library i zaraz potem komputer się wiesza.
Nie mam karty gfx (gra powinna działać też na AGA), więc nie wiem co z tym fantem zrobić.

Ktoś może miał podobny kłopot?
[#2] Re: Crossfire II nie działa

@PopoCop, post #1

Znalazłem rozwiązanie. Temat do zamknięcia.
[#3] Re: Crossfire II nie działa

@PopoCop, post #2

Podzielisz się rozwiązaniem (dla potomnych)?
[#4] Re: Crossfire II nie działa

@hsimpson, post #3

Instaler gry pyta w pewnym momencie, czy ma zainstalować "chunkyppc.library". Nazwa biblioteki sugeruje, że jest ona dla procesorów PPC, ale okazuje się, że dla 68k też.
Po zainstalowaniu biblioteki gra działa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem