[#1] Gry sportowe
Z racji tego iż ja osobiście mało grałem w tego typu gierki ;) potrzebuję WASZYCH typów co do najlepszych gier sportowych (różne sporty) na Amigę.
Pytam o Wasze typy, bo prawdopodobnie uda mi się zorganizować turniej SWOS + dodatkowo inne gierki sportowe zaprezentować.

Z góry WIELKIE DZIĘKI :)
[#2] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

Koniecznie Winter Games i Winter Olympiad 88 - klasyka! pomysł I niezła polewka OK

I Snooker pomysł

Ostatnia aktualizacja: 11.09.2014 21:20:35 przez parallax
[#3] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

[#4] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

[#5] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

Adidas Chapionship Tie Breake link
[#6] Re: Gry sportowe

@Mowcaumarlych, post #5

A jak się nazywał ten tenis stołowy, chyba Polska gra, w której był do wyboru Grubba? pomysł
[#7] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

Ja grywałem w tamtych czasach w Winter Olympics: Lillehammer '94

link
[#8] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

A ja pamiętam perełkę na dyskach Fisha - zjazdy narciarskie. Musiałbym poszukać :)
[#9] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #1

Nie zapomnij o Speedballu - najlepsza moim zdaniem gra sportowa na Amigę.
Poza tym siatkówka wydaje się dobrym wyborem biorąc pod uwagę że mamy
mistrzostwa świata. Znalazłem tylko trzy, niestety ta typowa wydaje się być
strasznym gniotem. Dwie pozostałe - siatkówki plażowe - wyglądają lepiej.
[#10] Re: Gry sportowe

@Radek_Cz, post #9

Carl Lewis Challenge gameplay

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2014 09:12:54 przez miro_78
[#11] Re: Gry sportowe

@miro_78, post #10

Dzięki za propozycje :)
Na razie wstępnie wybrałem:

SIATKÓWKA:
Over The Net - Plażowa

SNOOKER:
Jimmy White's Snooker
Arcade Pool

PIŁKA NOŻNA:
Speedball / Speedball 2

TENIS:
Super Tenis Champs

WYŚCIGI:
Jaguar XJ220
Lotus II/III

KOMPILACJE:
Winter Games
Winter Olympic
Summer Games
Summer Olympic
Carl Lewis Challenge
[#12] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #11

[#13] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #11

i trochę inny sport hyh
link
[#14] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #11

Do wyścigów możesz np. dodać spokojnie "Vroom" - bardzo dobra i bardzo szybka gra o F1.

Co do lotusa powiem ci że całe życie miałem 2kę. W 3kę w latach świetności (około 1994-1996) sprzętu grałem tylko u kuzyna na 286/386 z bipczeniem i na czarno białym monitorze, nie dawno skombinowałem sobie wersję na swoją 500tkę by sobie przypomnieć i porównać co straciłem nie mając jej na Amigę. No i obowiązkowo jak już miałem 2 i 3 to trzeba było spróbować 1ki której nigdy na oczy nie widziałem, i powiem że osobiście dla mnie najlepszą częścią po latach okazał się właśnie lotus 1 której na liście też ci brakuje.
[#15] Re: Gry sportowe

@jogg, post #14

A do wyścigów motocyklowych polecam:
No second prize - pełne wektorowe 3D które nie spodziewanie dobrze chodzi już na gołej (no z 1mb ramu) A500.
Super Hang On - chyba każdy powinien znać np. z automatów do gier.
Prime Mover - Perspektywa jak w Super hang on, tylko graficznie i dźwiękowo o kilka poziomów wyżej (w porównaniu do super hang on na amigę).
I jeszcze z 286/386 kuzyna kojarzy mi się gra "Cycles" albo "GP Cycles" czy jakoś tak, oczywiście jest wersja na Amigę.

A i co do samochodowych jest jeszcze Geoff Crammond F1 Grand Prix tyle że ta gra wymaga już czegoś lepszego niż A500 z 1mb ramu do tego by działać płynnie.
[#16] Re: Gry sportowe

@jogg, post #15

A z koszykówki polecam: TV Sports Basketball. Nie mało godzin z kuzynem na nią poświęciliśmy:)
link
[#17] Re: Gry sportowe

@Tom Rain, post #11

Speedball to bardziej piłka ręczna. Jeśli mowa o siatkówce to dużo lepsza jest moim zdaniem Beach Volley
[#18] Re: Gry sportowe

@miro_78, post #17

No pisałem że się nie znam :P pokłony

Teraz dopiero się przyjrzałem i rzeczywiście to bardziej ręczna :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem