[#1] Gianas Return! Ratuj się kto może!
Jakiś czas temu ściągnąłem sobie Gianas Return 1.0 dla AmigaOS4 i pogrywam w tą grę na A1200 PPC 210 MHz. Chodzi przyzwoicie.

Dzisiaj jednak ściągnąłem nową wersję 1.10 i przeżyłem szok - gra zwolniła dwa razy i już nie da się w nią grać. Na całe nieszczęście, na stronie głównej gry nie ma już możliwości pobrania wersji 1.0.

Co się dzieje, no powiedzcie mi co się dzieje?!
[#2] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!
[#3] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!
[#4] Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!

@Andrzej Drozd, post #1

Można pobrać starą wersję dzięki Web Archive :) : KLIK
[#5] Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!

@Andrzej Drozd, post #3

Oryginał na C64?
Zawsze myślałem że Giana sisters to klon Mario brothers, a że nie mieli praw do nazwy to zmienili braci na siostry. ;)
[#6] Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!

@ZbyniuR, post #5

Giana była jedynie wzorowana na Mario. Od początku w grze występowały siostry. To nigdy nie miał być i w sumie nie jest klon SMB. Fakt, mechanika identyczna, ale same projekty poziomów odmienne, nie tylko graficznie.
[#7] Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!

@Andrzej Drozd, post #1

Podepne sie pod temat bo tez moge krzyknac jedynie "Ratunku!"

Pogrywalem ostatnio w "Giana return" i doszedlem do planszy 52 ktora to doprowadza mnie do rozpaczy. W niewielkiej odleglosci od startu dochodzi sie do takiego miejsca z kolumnami a'la Flappy bird pomiedzy ktorymi pala sie pochodnie. Za zadne skarby nie potrafie przeskoczyc z rury na rure gdyz zawsze uderzam glowa w rure gorna ktora jest o wiele nizej niz inne przez co gine w pochodni.
Ma ktos na to jakis sposob?
[#8] Re: Gianas Return! Ratuj się kto może!

@Phibrizzo, post #7

Musisz wyskoczyć z samej krawędzi, przed chwilą sprawdziłem to na wersji PC i udało mi się przejść ten fragment.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem