[#1] Whale's Voyage 2 - szukam manuala
Witam, parę dni temu zainstalowałem sobie tą grę, wersja po niemiecku więc z pomocą przyszedł patch z aminetu. Szukam jakiegoś manuala/poradnika który wyjaśniłby jak w tą grę grać, jak z sensem stworzyć drużynę, i jak zabrać się za handel.
[#2] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@Gżegżółka, post #1

Do gry jest chyba dołączony manual, a jak nie, to na pewno taki znajdziesz w sieci. Ja próbowałem dwóch części (napisałem recenzje). Pierwsza - porażka, druga - lepsza, ale nadal nosi brzemię kiepskiej pierwszej części. Szczerze jednak przyznam, że w grę bawiłem się ostatni raz wtedy, gdy pisałem recenzję i niewiele pamiętam. Kojarzę, że udało mi się dojść całkiem daleko.
[#3] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@Gżegżółka, post #1

Zawsze chciałem popykać w ta grę i jakoś nigdy jej nie ściągnąłem, a skąd ja można ściągnąć ?.
[#4] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@SzaryWilk, post #3

Działającej wersji zainstalowanej lub whd nie znajdziesz. Proponuję szukać dyskietek z wersją po niemiecku, zainstalować pod wb, a potem poszukać patcha na aminecie albo na forum EAB - tam była wersja poprawiona patcha.
[#5] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@Gżegżółka, post #1

Ja myślę, że to może nieco pomóc (jeśli posługujesz się językiem Szekspira).
Aczkolwiek patrząc na liczbę filmów.... to musi być ciężka gra :) Na pewno nie dla mnie...

https://www.youtube.com/playlist?list=PLB1AEF3A10FF17B9D
[#6] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@Gżegżółka, post #1

Opisy znajdziesz w Świecie Gier Komputerowych 1995/06 oraz w Gamblerze 1996/02. Nie są to wyczerpujące temat teksty ale zawsze coś ci się rozjaśni.
[#7] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@Gżegżółka, post #1

Szkoda, że nie wyszła wersja na AGA (CD32)
[#8] Re: Whale's Voyage 2 - szukam manuala

@prophesore, post #6

Gamblera wygrzebałem, ale recenzja jest mocno ogólnikowa nie wniosła nic nowego ponad to co sam rozgryzłem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem