kategoria: WHDLoad
[#1] Problemy z odpaleniem gier
Witam. Działam na Amidze 1200 + 4mb z zainstalowanym Wb 3.1 na karcie CF
Uruchamiając gry przez winuae, kazda gra bez problemu działa przy konfiguracji podzespołów mojej Amigi, niestety po przeniesienu CF do amigi, żadna gra się nie uruchamia, albo zostaje czarny ekran albo WHDL wyrzuca mi taki komunikat :

Posiadam znikomą wiedzę jesli chodzi o Amige, prosiłbym o wyrozumiałość

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2015 18:36:02 przez Herrkoenig
[#2] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Herrkoenig, post #1

Jaka karta CF? Jakie partycje?
Jaki masz maxtransfer?
[#3] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Norbert, post #2

cf 4gb Odczyt, 6.5 MB/s. Zapis, 4 MB/s. Partycje zrobilem dwie Na jedne system na drugiej wrzucone gry. Kiedys mialem podzielony dysk na 4 partycje i gry sie uruchamialy, tylko jeszcze wtedy nie posiadalem dodatkowego ramu i WHDL obsługiwał wylacznie pare tytułów
[#4] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Herrkoenig, post #3

Chodzi o parametr maxtransfer w HDToolBox. Uruchom go i wejdź w ustawienia zaawansowane partycji. Tam będą m.in. 2 parametry, MaxTransfer i Mask. Wpisz w MaxTransfer 001FE00, naciśnij enter i zapisz ustawienia. Zrestartuj Amigę i sprawdź czy błędy występują nadal.
[#5] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Herrkoenig, post #3

Jeśli to partycje FFS to max 2GB.

ps
Takie transfery co podales to na pewno nie na Amidze.
Chodziło o parametr maxtransfer w hdtoolbox

Ostatnia aktualizacja: 09.04.2015 19:26:28 przez Norbert
[#6] Re: Problemy z odpaleniem gier

@SuperBuster11, post #4

Ok zrobilem jak poradziłeś i wszystko śmiga. Dzięki bardzo.

Mam jeszcze jedno pytanie. Co robię nie tak jeśli gra prosi mnie o Kickstart "kick40068.1200" z tym ze ja mam już wrzucony do Devs folder kickstarts z kickiem 1.3 i 3.1 i podmienilem nazwy tak jak wyczytalem o tym w necie. Gry ktore wymagaja kick 1.3 odpalają (4D Sports Driving), natomiast te które proszą o 3.1, nie. Niewiem co moglo pojsc nie tak?
[#7] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Herrkoenig, post #6

Niewlasciwa wersja kick3.1 lub nie zachowales wielkości liter w nazwie kickstartu
[#8] Re: Problemy z odpaleniem gier

@Norbert, post #7

Przyczyną była niewłaściwa wersja kicka. Dzięki chłopaki ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem