[#1] Szachy RTG.
Witam.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę na temat szachów RTG, konkretnie pod picasso. Moja konfiguracja:
A1200, Blizzard1230 mkIII 32MB, Radeon9250/256MB, AOS3.9... .
Z góry serdecznie dziękuję.
Proszę o niewysyłanie mnie na gogle zważywszy, że jestem w odpowiednim miejscuszeroki uśmiech.
[#2] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #1

AmiChess

http://aminet.net/game/board/AmiChess.lha
[#3] Re: Szachy RTG.

@Krashan, post #2

No jasne. Pominąłem w rozpatrywaniach ze względu na posiadanie kiedyś i użytkowanie w PALu.
Wyszukiwarka aminetowa nie uwzględniła mi wcześniej dopiski RTG.
Dziękuję.

Może coś więcej. Jestem po wypadku i szachy się przydadzą. Ograniczenia ruchowe... . Mam sporo miejsca na DH.
[#4] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #3

Może jakieś turówki pod emulatorem NESa? Np. Fire Emblem.
[#5] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #1

Proponuję też spojrzeć na UChess

Co do tego co pisał Korni, też proponuję pobawić się trochę w emulatory. Jest sporo ciekawych gier "turowych", nie tylko na NESa

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2015 13:04:14 przez Solo Kazuki
[#6] Re: Szachy RTG.

@Solo Kazuki, post #5

Mam ShapeShiftera i Scuma. Dojdzie dzisiaj coś NESowego. Odwiedzę Macintoshgarden. Proszę o "kawę na ławę" bo mi odpada ręka sprawniejsza. Nawet nie wiecie co musze robić aby użyć polskich znaków dialektycznych. Mordęga.
[#7] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #6

Na Mac'a "z głowy" proponuję Heroes of Might & Magic I i II. Jeżeli nie masz awersji do RTS to także WarCraft I i II czy Settlers II.

Co do Settlers... na Amigę z RTS powinno działać Foundation, będący klonem wspomnianej serii. No i oczywiście z RTS Napalm czy Earth 2140. Oraz polski Exodus: The Last War.

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2015 13:15:14 przez Solo Kazuki
[#8] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #6

Jeśli chodzi o Maca to z turowych rzeczy udało mi się odpalić (tylko testowałem pod Fusionem) "Heroes of Might and Magic" część I i II, "Panzer General", "Alied General" i "Civilization II". Oprócz ostatniej pozycji reszta jest chyba dostępna na Macintoshgarden.
[#9] Re: Szachy RTG.

@dolek, post #8

Na Bvision i amidze 1200 040 wszystkie wyżej wymienione gry fruwały. Spędziłem przy nich masę godzin, zwłaszcza Civ II :) To były gry z innej epoki jakościowej, które w tamtych czasach nie istniały na amigę, a na emulatorze śmigały lepiej niż na maćku.
[#10] Re: Szachy RTG.

@pawelini, post #9

Proponuję też odpalić pod Mac'a grę Master of Orion, szczególnie II część.
[#11] Re: Szachy RTG.

@Solo Kazuki, post #10

Mam 030, 56MHz, 32MB RAM z czego na Maca przypada 16MB. Wodotryski i inne duperele pożarły resztę. A i MacOS 7.6.1. Jesteście pewni, że to wszystko pójdzie na moim pseudomaćku?
[#12] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #11

Polecam jeszcze grę pt. Stratego.

Na Mac Garden masz dwa katalogi: Board Game i Strategy. Obadaj oba. Sporo dobrych rzeczy tam znajdziesz. Przy odrobinie szczęścia nawet Warcraft I i II na 030 będzie działać, ale to chyba już po wyzdrowieniu ;) Tak czy inaczej, zdrowia.

Ostatnia aktualizacja: 27.07.2015 13:44:22 przez Sir_Lucas
[#13] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #11

Nie lepiej trzymać się Systemu 7.5.5? Na moim pierwszym Powermaku (601 @ 66 mhz) szybciej chodził od 7.6.x.
[#14] Re: Szachy RTG.

@charliefrown, post #13

Mam gdzieś plikopartycję i nawet cały dysk typu włóż i ciesz się z AOS3.1 i MacOS7.5.5 i nawet z MacOS 8 lecz nie włożę tam nic a żona i syn mają zakaz używania nawet sztućców przy moim retro. To zabawa a, że jako choroba mnie ogranicza mogę jedynie kożystać z tego co tam mam akurat wciśnięte do środka. Chodzi mi jednak na Ami internet więc nie jest źle, ogródeczek Maćka wyświetla się pięknie. Lepiej byłoby zrzucić rozpakowane sity na CD i odpalić ale zapach tego plastiku... sami wiecie.
[#15] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #14

Sity rozpakowane na PC i zrzucone na CD. Sprostowanie.
[#16] Re: Szachy RTG.

@adamlnowak, post #15

Na pierwszy rzut pójdzie ChessMaster (Mac). Potem AmiNES, Anespro, CoolNESs i z tym związane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem