[#1] Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)
Witajcie,

Swego czasu na którymś z dysków 17Bit Collection dla Amigi CDTV (na pewno albo na 1, albo na 2 dysku) była taka dziwna gra Public Domain typu shootem up. Jechało się do góry samochodem po drodze i pamiętam jak dziś, że rozjeżdżało się rowerzystów, a w pewnym momencie gry wjeżdżało się do labiryntu PacMana tym samochodem i trzeba było z niego wyjechać. Nie mam czasu moi drodzy, żeby szukać to teraz samemu, może ktoś z was kojarzy który to nr w tej kolekcji. Najgorsze jest to, że nie pamiętam też tytułu tej gry :( . Chętnie bym w nią "szarpnął" znowu.

Pozdrawiam,

Azz
[#2] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #1

Uuuuu widzę, że białego kruka wykopałem . No nic będę sam musiał poszukać. Szkoda, że nikt nie zna tej gry.

Pozdrawiam,

Azz
[#3] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #2

Kojarzy mi się tylko zrobiony SEUCK-iem Crazy Car, ale to było na C=64.
[#4] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@cpt. Misumaru Tenchi, post #3

Kurczę to było coś bardzo, bardzo podobnego, tylko na 100% na Amigę. Charakterystyczne było to, że tym samochodem w końcu dojeżdżało się do labiryntu jak w PacManie. Też łaziły te duszki, a my musieliśmy z niego wyjechać i dalej zasuwać do góry.

Dałbym rękę ściąć, że ta gra była na składance 17BIT Collection dla CDTV. Już ją wstępnie przeszukiwałem, ale bez sukcesu. Sporo tam jest tych dysków :( .

Pozdrawiam,

Azz
[#5] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #4

W Crazy Car też właśnie potem wjeżdżasz do labiryntu Pac-Mana i gonią cię duszki (dlatego sobie o niej przypomniałem), a jako bossa mamy bazę z innej automatówki zatytułowanej Phoenix. Ale niestety amigowskiego odpowiednika tej giery nie znam. :(
[#6] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@cpt. Misumaru Tenchi, post #5

Ale jestem już bliżej niż dalej . Pewnie to jakaś konwersja z C64. Ciekawe czy tytuł pozostał ten sam.

Pozdrawiam,

Azz
[#7] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #6

Prośba: rzuć tytułem jak znajdziesz, sam chętnie rzucę na to okiem. Dzięki.
[#8] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #1

Nie Geek Shot ?
[#9] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Hubez, post #8

Tytuł mi nic nie mówi. Musiałbyś jakiś screen zapodać.

Pozdrawiam,

Azz
[#10] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #9

Dobra, zawziąłem się :) . Sprawdzanie/szukanie na ACDTV doprowadza mnie do szału (czas). Dlatego po pewnych zabiegach, nagrałem wszystkie cztery płyty 17BIT Collection jako obrazy ISO, a następnie "wyjąłem" z nich wszystkie pliki DMS obrazów dyskietek. Później te wszystkie pliki DMS przekonwertowałem do ADF. Ściągnąłem opis wszystkich obrazów DMS z tej składanki i teraz mogę działać duuuuuuużo bardziej efektywnie. Zatem, uzbrojony w najnowsze WinUAE i wszystkie obrazy dyskietek z czterech płyt 17BIT dla ACDTV będę szukał tego tytułu. Mając wszystko w ADFach stracę znacznie mniej czasu na szukanie.

Przy okazji:
Program do konwersji pod windowsem plików DMS na ADF to ADF Opus (działa na moim Win 8.1 64bit). Do wykonania obrazów płyt w formacie ISO użyłem darmowego i sprawdzonego ImgBurn .

Jeśli ktoś chce, mogę dać linka do mojego pliku ZIP ze wszystkimi ADFami z czterech płyt 17BIT dla Amigi CDTV, oraz ich opisem (łatwo znaleźć konkretne rzeczy). W sumie to Public Domain, więc chyba mogę? Jak uważacie? Po co ktoś ma się znowu pierniczyć tak jak ja i konwertować ponad 4000 plików DMS na ADF, aby WinUAE mogło je bez problemu załadować? Plik zajmuje 1,38GB.

Właśnie odkryłem, że ta najnowsza wersja WinUAE obsługuje DMS tak samo jak ADF . Dobrze wiedzieć - szkoda, że po czasie ślęczenia nad tym .

Pozdrawiam,

Azz

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2015 01:14:26 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2015 01:16:11 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2015 01:18:06 przez Azzorek

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2015 01:25:10 przez Azzorek
[#11] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #10

Już od dawna winuae obsługuje dms.
[#12] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Norbert, post #11

Zatem naprawdę starą wersję miałem zainstalowaną .

Pozdrawiam,

Azz
[#13] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #12

Nie aktualizowales winuae przez 16 lat ?
[#14] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Norbert, post #13

Miałem zainstalowaną wcześniej wersję eksperymentalną dla Win 64bit. Może tutaj była przyczyna?

Pozdrawiam,

Azz
[#15] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #14

Mam prośbę. Czy mógłby ktoś sprawdzić czy dysk nr 454 z 17BIT Collection (A) po nagraniu uruchamia się? Próbowałem różnych konfiguracji na WinUAE, oraz na prawdziwej CDTV i zawsze na początku wgrywania dyskietki wyskakuje mi komunikat że nie jest to dysk dosowy :( . Jest tam kilka gier, może któraś z nich to ta której szukam?

Pozdrawiam,

Azz
[#16] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #15

Napraw dyskietke programem fix-disk.
[#17] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Norbert, post #16

Pomogło, dzięki . Niestety tam nie było gry której szukam.

Sprawdzam dalej.

Pozdrawiam,

Azz
[#18] Re: Odpalona gra w rozjeżdżanie rowerzystów itp. :)

@Azzorek, post #17

No u d.pa. Nie ma tej gry. Kurdę, chyba mam schizofrenię . Kurczę może jednak na C64 w to grałem? Już mam kocioł w głowie. Kurdę, naprawdę myślałem, że to na Amigę było... .

Pozdrawiam,

Azz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem