[#1] Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(
Ktoś miał już może problem z uruchomieniem gier Brian the Lion i Aladdin z dyskietek?? Próbowałem różnych adfów- które na emulatorze odpalają sie normalnie... Na mojej a1200 rev 1d4 niestety nawet nie dochodzi do momentu wyboru języka :(
[#2] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@sunater, post #1

Może masz Amigę "Escomową", która nie radzi sobie z dyskietkami "NDOS" ?
[#3] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@michalmarek77, post #2

Pisze że niby produkcja Commodore... Jak to sprawdzić ?
[#4] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@sunater, post #1

Jaką masz wersję tych gier? Co najmniej Brian the Lion miał odrębna wersję na AGA. Dla przykładu pod emu działa mi Blues Brothers w adf na A1200, tymczasem ta sama dyskietka już jako dyskietka nie działa mi na A1200 (kaszana obrazu i zwisy). Na emulatorze działa więcej niż na oryginalnym sprzęcie. Zarówno Brian jak i Alladin są pod whdload i obydwie wersje działają na moich płytach 1d1 i 2b. Rozwijając wątek chciałem pograć na A1200 w Prehistorica z dyskietki. Jakby nie próbować, nie działała (artefakty, zwisy). Nie pomogła nawet wymiana kicka na 1.3. W wielu przypadkach nie pomaga wyłączenie cache i AGA, więc uruchomić poprawnie można wyłącznie pod whdload.
[#5] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@sunater, post #3

Płyta mogła być wymieniona, masz pod nią dolutowany kabelek (tzw. fix)? Jaką masz stację dyskietek?
[#6] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@mikser, post #5

Teraz widzę że płyta była "przerabiana". jest ślad po kabelku od dołu i o ile dobrze widzę doprowadzony sygnał rdy z zewn. stacji dyskietek... Mam gotka, stacje z a500 i przerobionego samsunga. Wersje gier mam na AGA aladdina próbowałem nawet w wersji demo odpalić i dooopa :( A np. Banshee AGA,Fightin’ Spirit czy Gloom działają...

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2015 10:02:33 przez sunater
[#7] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@sunater, post #6

No to jak masz doprowadzony sygnał to powinno Ci śmigać, porównaj tą przeróbkę ze zdjęciami z sieci. Moja 1 ami była z escomu, dolutowałem kabelek i aladdin na pewno działał.
[#8] Re: Brian the Lion i Aladdin nie uruchamiają sie :(

@mikser, post #7

Przemierzę w takim razie te połączenie bo może w transporcie płyty coś sie obluzowało albo zimny lut. Dziękuje za sugestie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem