[#1] NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA
[#2] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@Dorian3d, post #1

co on ma tam podłączone z tyłu?
[#3] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@zmiennik, post #2

Interfejs MIDI. A dźwięki odtwarza jakiś moduł brzmieniowy Roland'a.
[#4] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@groovebox, post #3

TO jest coś co w świecie starych dosowych pecetów istniało od dawna. W mojej ocenie temat kompletnie nierealny. Byłoby trzeba pisać gry od nowa, lub w znacznym stopniu je modyfikować, co i tak wyszłoby na jedno.
Obecnie można co najwyżej pobawić się w zamianę instrumentów w modułach (pliki MOD) w programie Octamed. Tam MIDI ma sens. Wtedy dany instrument w trackerze może być zastąpiony dowolnym dźwiękiem z prawdziwego syntezatora .

Poniżej przykład mojego modułu zrobionego oryginalnie w Protrackerze. Ja w Octamedzie użyłem Rolanda JV-1010 podłączonego przez MIDI. Niektóre sample z Protrackera nie zmieniałem (np. perkusja), ale dodawałem FX (np. pogłos):

Technoid_by_Azz_Protracker

Technoid_by_Azz_Octamed+MIDI_(Roland_JV-1010)

Pozdrawiam,

Azz
[#5] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@Azzorek, post #4

[#6] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@groovebox, post #3

A dźwięki odtwarza jakiś moduł brzmieniowy Roland'a.

SC-55 konkretnie, niezłe cacko, chociaż ma już parę latek. BTW w temacie "klasyk & MIDI" będę miał coś niedługo do powiedzenia. szeroki uśmiech

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2015 08:34:09 przez Krashan
[#7] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@Dorian3d, post #1

Nova to prawdziwy czarodziej :)
[#8] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@Azzorek, post #4

Przygodówki Sierry pod Amigą obsługują sprzętowe moduły MIDI ok, racja
Przykład tutaj.

Ostatnia aktualizacja: 29.10.2015 09:45:22 przez BULI
[#9] Re: NovaTheCoder Ultima 7 - Amiga AGA

@BULI, post #8

Nie no ja wiem, że jest parę gier która to wykorzysta. Mnie chodzi o inne super Amigowe hity, które ze sprzętem muzycznym MIDI nie zagrają. A jak widać na przykładzie sierry, jest to możliwe.

Pozdrawiam,

Azz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem