[#1] Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?
Jak w temacie. Próbowałem wypalić to na piecu różnymi programami ale efekt zawsze jest taki sam - komputer (zarówno Ami jak i piec) widzi strukturę katalogów i plików ale duża część plików nie da się odczytać - wyrzuca błędy.
[#2] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #1

Czym było spakowane i czym rozpakowywałeś i na którym komputerze?
Mi nieraz psuło pliki gry rozpakowywałem amigowe paczki na PC.
Ta duża liczba plików, któr nie da się odczytać to znaczy że co?
Nie da się ich przekopiować czy wywala błędy gdy uruchamiasz grę?

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2015 22:41:48 przez Vato
[#3] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Vato, post #2

Z ciekawości ściągnąłem.
ISO rozpakowałem Daemonem na PC i pliki widać ale przy kopiowaniu faktycznie są z niektórymi problemy.

Ostatnia aktualizacja: 18.11.2015 23:00:35 przez Vato
[#4] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Vato, post #2

Nie ja to pakowałem, na Aminecie leży jako zip. Na PC rozpakowywałem winzipem. Obrazy nagrywałem za pomocą ImgBurn i Alcohol 120% no i próbowałem się do nich dobrać też za pomocą MagicISO i ISOBuster. Isobuster wywala komunikat "Sektor xxxxx nie mógł być odczytany" i coś tam dalej. Na Ami przy próbie skopiowania na dysk wyrzuca błąd odczytu w jakimś tam sektorze.
[#5] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #1

Potrzebujesz:
1. Amigę z szybkim procesorem i twardym dyskiem lub WinUAE z zainstalowanym AmigaOS3.
2. Zainstalowany XADMaster (XAD rozpakuje ZIPa) oraz GUI do XADa, np. Voodoo-X lub Dopus4 w nowszej wersji.
3. MakeCD z Aminetu (program do wypalania płyt CD na Amidze, oraz tworzenia ISO.

Na Amidze robisz tak:
Rozpakowujesz archiwum, tworzysz ISO za pomocą MakeCD i wypalasz płytę także na MakeCD.

Na WinUAE robisz tak:
Rozpakowujesz archiwum, tworzysz ISO za pomocą MakeCD i wypalasz płytę na Windowsie za pomocą np. jakiegokolwiek programu do wypalania płyt (polecam IMG Burn).

PS. Archiwum MUSISZ koniecznie rozpakować pod AmigaOS, nigdy nie możesz tego robić na Windowsie.
PS2. W razie problemów z instalacją wyzej wymienionych programów daj znać.

Dodane: Zamiast XADa możesz użyć amigowego RARa lub ZIPa. RARa użyj z Cli/Shella. Podobnie z ZIPem, jednak ZIPa obsługuje także FileMaster (nie wszystkie wersje standardowo i trzeba to skonfigurować).

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2015 01:07:39 przez Andrzej Drozd
[#6] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #4

Przecież w archiwum ZIP jest obraz płyty (ISO), a nie pojedyncze pliki, więc z nagraniem jej na CD nie powinno być problemu.

Czy obraz ISO nie jest przypadkiem uszkodzony?
Przydalaby się suma kontrolna do porównania.
[#7] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Norbert, post #6

Z nagraniem nie ma problemu, problemy się zaczynają przy próbie skopiowania zawartości nagranej już płyty na dysk twardy (zresztą bezpośrednio z obrazu też nie da się skopiować). Archiwum na Aminecie zawiera 2 pliki o rozszerzeniach *.cue i *.iso i nie wiem przy pomocy jakiego programu i na jakim sprzęcie były one robione. Dla porównania jest też tam (Aminet) obraz Glooma3 i ten u mnie bez problemu chodzi po wypaleniu (archiwum miało tylko 1 plik z rozszerzeniem *.iso a nagrywałem płytę na PC).
[#8] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #7

A nie możesz sobie tego rozpakować i zamontować iso na amidze bez palenia płyt?
[#9] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #1

Z tego co pamiętam to winda gubi/zmienia bity protekcji plików i dlatego później są problemy na Ami.

Ostatnia aktualizacja: 19.11.2015 09:29:35 przez Hellena
[#10] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Hellena, post #9

Ale to jest gotowe ISO, więc bity protekcji nie sa zmieniane.
[#11] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Norbert, post #10

Może tak, może nie. Ja tu widzę jedynie bardziej kulturalny atak klonów.
[#12] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #1

Płyta jest źle zgrana i pozostaje poszukać innego źródła.
[#13] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #12

Ja sugeruję że plik jest niedokopiowany, czyli ma za małą wielkość. To częsty błąd FTP. Ale ten .zip to jakiś czarny humor pecetowca. Tak jakby nie było lha.
[#14] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@Andrzej Drozd, post #13

Mi nawet z mode w data XA udało się odczytać i zgrać wszystkie pliki, ale co z tego jak w binarkach jest sieczka. Z informacji w CUE można wyczytać, że ripował to jakiś program na peceta, tylko teraz jeszcze trzeba mieć tego peceta
[#15] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #14

Tak, potwierdzam - to ISO jest zwalone. Czyli ISO po wypakowaniu z ZIPa ma 200 mega. Po wypaleniu na płycie programem Ashampoo Burning Studio 15 na PC, nagle się okazuje że zawartość ma prawie 300 mega. Czyli coś tu się nie zgadza. Jednym słowem widać, że pecetowy program, którym ISO było zgrywane, nie umiał sobie poradzić ze zgraniem płyty, więc zgrał tylko to co umiał i wyszło co wyszło.
[#16] Re: Czym wypalić Zombie Massacre z Aminetu?

@dolek, post #1

Na EAB FTP jest pełniejsza wersja (256 MB spakowane rarem).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem