[#1] Niewydane gry Core Design
Na końcu instrukcji do Bubba'n'Stix są wymienione tytuły innych gier Core Design. Wśród nich są takie, które się chyba na Amigę nie ukazały: Soul Star, Battle Corps i Trunkski.
Battle Corps to prawdopodobnie Shellshock, która wyszła na PC (logo czachy jest podobne). A co z pozostałymi? Wyszły pod innym tytułem lub na inne komputery/konsole?
[#2] Re: Niewydane gry Core Design

@PopoCop, post #1

Soul Star został wydany na Segę CD, jest to strzelanka w kosmosie. Mocno wykorzystuję instrukcje wbudowane w hardware SEGA CD związane z skalowaniem i rotacją. Wygląda bardzo ładnie, gra jest trudna, ale wizulanie bardzo fajna. O amigowej wersji nigdy nie słyszałem, wiem za to że był planowany port na Atari Jaguara i Sega 32x.
Batlle Corps to symulator mecha na SEGA CD, również bardzo ładna gra, również kożysta z masy instrukcji. To taki fps.
O Trunski nigdy nie słyszałem.
[#3] Re: Niewydane gry Core Design

@Gżegżółka, post #2

Soul Star potwierdzam - mam oryginal na Sega CD
Bylo takie wydanie dwuplytowe, na drugiej jest Final Fight ^_^
[#4] Re: Niewydane gry Core Design

@PopoCop, post #1

Wygląda na to że Trunski tp była jakaś gra na segę gamegear, jednak:
Trunski Core Design Featured at Winter CES 1993. Cancelled for unknown reasons.

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2015 18:53:30 przez Koyot1222
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem