[#1] Deluxe Galaga 2.4 Modding
Hej!
Grając na swojej amidze w deluxe galaga 2.4 spotkałem pewien uciążliwy problem: upgrade Auto-Fire oraz Single Shoot(właściwie ten drugi to downgrade) mają bardzo podobne ikonki przez co trudno je rozróżnić.
W święta razem z wujem próbowałem odczytać plik GALAGA.GFX który znajdował się na dyskietce. Na początek doszliśmy do tego, że plik spakowany jest pakerem XPK - dzięki krashan za rozpakowanie. Po rozpakowaniu okazało się, że jest to plik raw(bez nagłówka)
Głowiliśmy się nad nim około 3,5h i jedyne do czego doszliśmy to nie do końca wyraźne obrazki - fonty, napis WARP, coś co przypominało statki. Próbowaliśmy regulować obraz naprawde ogromną ilość razy, ale bez skutku. Aktualnie nie mam dostępu do rozdzielczości oraz depth'u(ilości kolorów w bitach)przy której było widać jakiś obraz, ale moge ją pozyskać(testy robione nie na mojim komuterze)
Pozdrawiam, redspl^GG
[#2] Re: Deluxe Galaga 2.4 Modding

@redstonecraftpl, post #1

Jest dużo prostsza metoda - zamienić "Jakiś TV Thompsona" na dedykowany monitor do Amigi.

P.S. Single Shot jest, zdaje się, czerwony a Autofire - granatowy. Chyba że pamięć mi już nie służy...
[#3] Re: Deluxe Galaga 2.4 Modding

@recedent, post #2

Jeszcze prostsza metoda to zakup joysticka z autofire.
[#4] Re: Deluxe Galaga 2.4 Modding

@PopoCop, post #3

@#2 Było grane na "Jakimś TV Samsunga", bo grałem nie u siebie(LED albo LCD, obraz igła)
I nie, autofire i single shoot są czerwone. Możliwe że kojarzy ci się wersja 2.6 wydana jedynie na chipset AGA - ja w swojej a600 mam oczywiście ECS
W temacie zamiany monitorów - jak uzbieram troche kasy, to kto wie
@#3 Mamy joysticki z autofire, ale to jest troche oszukaństwo

Ostatnia aktualizacja: 30.12.2015 19:15:51 przez redstonecraftpl
[wyróżniony] [#5] Re: Deluxe Galaga 2.4 Modding

@redstonecraftpl, post #4

A moim zdaniem Edgar zrobił to specjalnie, aby było trudniej. Więc to, co próbujecie "zmodować", to jest dopiero oszukaństwo
[#6] Re: Deluxe Galaga 2.4 Modding

@mailman, post #5

Hehe, szczerze mówiąc to też o tym myślałem, ale frustracja była duża
Ciekawe jest to, że inne dane(muzyka i SFX) były po prostu wrzucone na dyskietke, niczym nie spakowane.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem