[#1] Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls
Witam mam taki problem bo czy na emulatorze czy na amidze mi się resetuje gra Trolls przy poziomie wodnym i jej raczej nie przejdę bez tego. Nie wiem gdzie najlepiej szukać jakieś wersje ADF bo na planetemu szukałem i przy każdej tak się działo. Dodam że mam A500 więc AGA odpada.

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2016 13:24:49 przez VeloN
[#2] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #1

Wersja whdload też?
[#3] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@Norbert, post #2

nie testowałem dlatego, że w 500 nie uruchomię WHDload
[#4] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #3

A na emulatorze o którym wspominasz ?
[#5] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@Norbert, post #4

w wersji WHDload jest ok tylko w animacji mam bugi i piszczy mi dźwięk. Zdaje sobie sprawę. że to może być wina emulatora. Zagrałem teraz poziom wodny w wersji dyskietkowej i nie było restartu możliwe, że w którymś konkretnym momencie gra się zawiesza i resetuje się Amiga. Chciałbym się jeszcze zapytać co zrobić jeżeli moja mama wyrzuciła mi boxy i instrukcje z gier i programów a zostały oryginalne dyskietki?
[#6] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #5

To zależy jak bardzo kochasz swoja mamę.
Myślę ze wystarczy uprzedzić ją, aby następny raz nie wyrzucala "makulatury"
[#7] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@Norbert, post #6

Chodzi mi o to czy mogę jakąś te instrukcję dostać na maila w pdfie żeby gry odpalić :P
[#8] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #7

Tu jest strona z instrukcjami do amigowych gier. Wyszukaj sobie Trolls i ściągnij.
[#9] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@PopoCop, post #8

akurat te oryginały co ja mam to ich tu nie ma np Jurajski Sen
[#10] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #9

HOL
[#11] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #9

nie ma np Jurajski Sen

To bardzo dziwne, bo ja wyraźnie widzę tą grę w spisie instrukcji do ściągnięcia. Może mam lepszy monitor...
[#12] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@PopoCop, post #11

Nie wiem czy dobrze robię korzystam z wyszukiwarki Oscara czy Euro Soccer np też nie widzę a miałem te oryginały.
[#13] Re: Reset Amigi przy poziomie wodnym w grze Trolls

@VeloN, post #1

Dziwny błąd, kiedyś też miałem Trolls'y oryginalne i pamiętam że przeszedłem wersję ECS na A1200. Na emulatorze przeszedłem wersję CD32, grałem też wersję dla AGA i ECS pod WHD i nie miałem tego problemu z wodnym poziomem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem