[#1] Battlefield 1 na Amigę ;-)
Co robisz kiedy masz fioła na punkcie retro ? Razem z kumplami szykujesz projekt oryginalnego wydania Battlefield 1 na… Amigę 500. Pomysł był szalony, ale wart realizacji. W specjalnym odcinku Loading pokażemy Wam co znaleźlibyście w pudełku z grą gdyby takowa stała na półkach sklepowych ponad 20 lat temu. I to wszystko w namacalnej wersji razem ze screenami.

link

[#2] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Heh, a właśnie miałem robić temat o tym.
Debeściaki z Was, ekipo Loadinga. Świetny materiał pod każdym, kurde bele, względem!
[#3] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

OK
[#4] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Fake, ale za masę włożonej w to pracy i wysoką jakość było warto :) sława należy się wam.
[#5] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Świetnie zrobione jajo OK
[#6] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

A gdzie jest wersja WHDLoad?OK
[#7] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Szkoda ze nie pokazaliscie tego 1 kwietania. Moze ktos by sie nabral.
[#8] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Phibrizzo, post #7

Zainstalowałem wersję Ultimate Edition z PC - na emulatorze windy Wine w wersji alfa, pod AmigaOS, jednak sterowniki do nVidia GTX6600 w pełnym SLI pod AOS 3.9 i kickstart 3.1 mają problem z emulacją DirectX11.

Chyba że .... źle czyszczę styki złącza PCIe. Powinienem użyć papieru ściernego 2000, a potem IPA? No chyba że... mam zimny lut...

Może gdzieś na Aminecie jest jakaś wersja Wine4Amiga, która załatwia ten problem? Próbowałem bez s-s, ale bez zmian.

Pomóżcie!

Pytanie:
Czy u was odczyt z dysku SSD się wyrabia z załadowaniem mapy zanim rozgrywka się skończy? Jak zwykle trzeba sporo czekać zanim EA wypuści jakąś grywalną poprawkę...
[#9] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Oniemiałem... już do końca życia tylko będę mówił... hodor, hodor, HODOR!
[#10] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@mallorn, post #8

Zainstalowałem wersję Ultimate Edition z PC - na emulatorze windy Wine w wersji alfa, pod AmigaOS, jednak sterowniki do nVidia GTX6600 w pełnym SLI pod AOS 3.9 i kickstart 3.1 mają problem z emulacją DirectX11.

Też miałem z tym problem. Pomogło zrezygnowanie z windy i instalacja ubuntu. Wine pod linuxem widocznie jest mnie zasobożerne.
Teraz GTA 5 śmiga na mojej pięćsetce stabilnie w 50fps, denise sie tylko lekko grzeje ale jutro dokleję radiator.

Czy u was odczyt z dysku SSD się wyrabia z załadowaniem mapy zanim rozgrywka się skończy? Jak zwykle trzeba sporo czekać zanim EA wypuści jakąś grywalną poprawkę....

Pod linuxem i filesystemem Ext11 problem nie występuje, spróbuj.

[#11] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@mallorn, post #8

Prawdopodobnie masz za słaby procesor, ponieważ dwurdzeniowy 68k 080/2 GHz ma problemy z emulacją pecetowych procków z lat 2005. Proponuję kompa 68k z 090 2 GHz, koniecznie z 4 rdzeniami. Ten proc zaemuluje każdego peceta z lat 2015.OK
[#12] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Kupiłbym takie wydanie, choćby tylko po to aby trollować znajomych :)
[#13] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@Kiender, post #1

Mała rzecz. Mnóstwo pracy, jeszcze więcej radości.
[#14] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@trOLLO, post #12

Tak samo jak ja OK
[#15] Re: Battlefield 1 na Amigę ;-)

@trOLLO, post #12

Ksywa zobowiazuje
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem