Znalazłem w piwnicy zaginione pudełko z dyskietkami, a na nich między innymi jakiś klon Boulderdasha. Gra wygląda bardzo podobnie do Emerald Mines, ale różni się wyglądem niektórych obiektów i brakiem paska informacyjnego o czasie, punktach i ilości potrzebnych diamentów. Na dyskietce znajduje się też edytor poziomów.
Mam pytanie do forumowiczów: Czy ktoś z Was grał w tę gierkę, lub zna jej dokładny tytuł?
Poniżej zamieszczam kilka zdjęć, może będą pomocne.

Po włożeniu dyskietki, z bootblocka odpala się programik wyłączający pamięć fast (tak mi się wydaje). Gra działa na kickstarcie 1.3 bez pamięci fast.

później mamy ekran informacyjny z możliwością wyboru gry lub edytora

tak wygląda menu gry

tak wygląda gra właściwa

edytor poziomów
Najbardziej interesuje mnie, czy tę grę można udostępniać innym. Gdzieś widziałem info, że edytor Headcrasha ma status freeware, ale nie wiem jak jest z samą grą. Zrobiłem kiedyś (ze 20 lat temu) do niej jeden poziom i on jest na tej dyskietce

Nie jest to zwykły poziom... Pamiętam, że planowałem go najpierw na papierze, wykorzystując wszelkie możliwości jakie daje gra, aby złapać gracza w pułapkę, utrudnić jego przejście. Nie chodzi o trudność w sensie częstych zgonów, tylko o łamigłówki, które wymagają doskonałej znajomości gry. Kilka łamigłówek, połączonych w jedną całość, przez co można się zablokować na wiele sposobów. Gdy odpaliłem ten poziom po latach, mimo że sam go zrobiłem, przejście zajęło mi około 2 godzin, ponad 10 prób. Mózg mi się przy tym trochę zagrzał

Jeśli ktoś lubi takie wyzwania, to chętnie bym się podzielił grą, w zamian za opisanie wrażeń.