[#1] Problem z Legacy of Sorasil na HDD.
Przeszełem kilka lokalizacji i przy kolejnej wywalało Amigę po otwarciu pewnych drzwi. Podmienilem kilka plików i ,drzwi' poszły ale miałem małe wykwity na ekranach gry. Niestety o dziwo po skopiowaniu całego katalogu z kopii dysku gra już nie wstaje. Mam ze trzy ekrany i zwis. Czar Sorasila? Gram pod kick i wb 1.3 z dysku twardego.
[#2] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@Rafał A-3000, post #1

Może pamięć Fast robi tu problem, albo cache procesora?
[#3] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@Rafał A-3000, post #1

Ta Gra nie lubi chodzić z dysku twardego mimo iż ma instalator. Wersja WHDLoad tak samo.
Przerabiałem to jakiś czas temu. Rozwiązanie: Nowe 100 % sprawne dyskietki i sprawne obrazy adf. nagrane na Amidze. Granie z dyskietek na A500 zkickiem 1.3 i problemów nie ma. Pozdro
[#4] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@viger, post #3

To nie Amiga - zamieniłem kilka plików tylko, a teraz coś gra zgłupiała nawet po przywróceniu starych. :)
Czyli reinstalka. Mam nadzieję, że się zapisane stany gry da skopiować.
[#5] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@Rafał A-3000, post #4

a instalujesz z oryginałów czy ze scrackowanych? może tu leży przyczyna.
[#6] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@softiron, post #5

Nie pamiętam z czego wtedy instalowałem. Teraz będę próbował z obrazów z planetemu.
Pierwsza próba nie poszła ale może pomyliłem dyskietki i z różnych zródeł były. :)
[#7] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@Rafał A-3000, post #6

spróbuj może z kopiami z SPS od Tosec. Do znalezienia w sieci albo się odezwij... może pomoże. Poza tym instrukcje do gier są fajne i ówczesne zabezpieczenia :)
[#8] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@softiron, post #7

Poszło z cracka z emule. Savy też poszly ale jest ten sam błąd planszy co wcześniej. Teraz tylko samą planszę podmienić i poleci może. Wtedy pewnie zbyt dużo podmienilem i z innego cracka chyba. :)

Mimo to dziwnie się zachowuje z nowej lokalizacji. Czasem ruszy, a czasem czarny ekran. Wybredna jakaś. Może się z filemasterem gryzie.
[#9] Re: Problem z Legacy of Sorasil na HDD.

@Rafał A-3000, post #8

Znalazłem starą płytkę CD z Wrocławskiej giełdy i z tej płytki po instalacji gra śmiga. Plansza też jest w porządku. Można kontynuować granie. :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem