kategoria: Szukam gry
[#1] MineCraft na amige ?
jako ze moje pociechy zagrywaja sie i mecza mnie tymi kwadratami :)
jeden z synow zadał mi pytanie
Tato a minecraft był na Twoja Amige ?

no i tato baran nie umiał mu odpowiedziec pomysł

okazało się że jest :) ktoś popełnił port AmiCraft i wygląda to mniej więcej tak widac ze brakuje mocy i jest slideshow

wiecej info
[#2] Re: MineCraft na amige ?

@HOŁDYS, post #1

[#3] Re: MineCraft na amige ?

@HOŁDYS, post #1

Jesteś pewien, że to mocy brakuje, a nie zostały zgubione klatki przy zrzucaniu ekranu?

Tutaj widać coś minecraftopodobnego zrzucanego na porządnym sprzęcie (Avermedia Live Gamer Portable 2) przez kas1e i jest raczej płynnie (AmigaOne X5000, RadeonHD, 1920x1080x32):
https://youtu.be/jIFG-9EHr94?t=309

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2018 22:16:04 przez MDW
[#4] Re: MineCraft na amige ?

@mailman, post #2

Szkoda, że te linki nie działają. Mógłbym dzieciom wypromować tą grą Amigę. ok, racja
[#5] Re: MineCraft na amige ?

@HOŁDYS, post #1

Te linki Hołdys nie są z amigowej wersji.

Tu jest zdaje się najostatniejsza wersja dla Amigi:

[youtube] https://www.youtube-nocookie.com/embed/3um6nJPDpP4 [/youtube]

Ogólnie chodzi to fajnie, chociaż ja nie grałem w tą podlinkowaną bo nie mam W3D Nova,
mam zainstalowaną poprzednią. Jedynie co przeszkadza to doczytywanie terenu gdy się włączy zbyt długą widoczność. Poza tym moja wersja potrafiła się zwiesić tu i tam. Ale da się pograć
i trochę nabudować. Z tym że wielu funkcjonalności z oryginału nie ma bo nie stoi za naszą wersja rzesza ludzi.

PS. Jak wstawiać filmy w sposób jaki to zrobił Hołdys?

Ostatnia aktualizacja: 18.12.2018 23:12:37 przez Ferin
[#6] Re: MineCraft na amige ?

@Rafał A-3000, post #4

[#7] Re: MineCraft na amige ?

@Ferin, post #5

PS. Jak wstawiać filmy w sposób jaki to zrobił Hołdys?

Masz ikonkę Youtube nad ramką w której piszesz posta/odpowiedź.
[#8] Re: MineCraft na amige ?

@mailman, post #2

No to i ja podepnę się ze swoim linkiem. Co prawda grę recenzowałem w roku 2015, a najnowsza wersja dla W3D Nova jest z października 2016, ale jakoś bardzo dużo się przez ten czas się nie zmieniło.
[#9] Re: MineCraft na amige ?

@sanjyuubi, post #7

Masz ikonkę Youtube nad ramką w której piszesz posta/odpowiedź.

Tak zrobiłem, ale nie zatrybiło. Przeedytowałem kilka razy na różne sposoby ale nie pomogło.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem