[#1] T-zer0 - out of memory
Hej!

Mam problem z powyższą grą.

A1200, ACA 1231/42, MagicWB postawiony chyba na WB 3.1.

Więc - sciągnąłem wersję do instalacji na HD (lha, bez muzyki), zainstalowalem.
Gra startuje, jest screen z kosmonautą, wybieram statek, jest filmik, jest loading screen pierwszego levelu.
W tym momencie gra się wywala i wraca do WB z komunikatem:

"T0FatalERROR 1:--> Out Of Memory ( AllocVec Failed ): ReBOOT your machine NOW!"

Mam wystarczająco chip (1.98 MB) i fast (ponad 60 MB), w obydwu przypadkach więcej niż potrzebuje gra.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Z góry dzięki za pomoc!
[#2] Re: T-zer0 - out of memory

@kris2222, post #1

1.98MB Chip? Korzystasz z Fblit albo podobnej nakładki? W ilu kolorach masz WB?

Na wstępie bym polecił start bez startup-sequence i spróbować tak - tylko loadwb i endcli jak już coś.
[#3] Re: T-zer0 - out of memory

@Solo Kazuki, post #2

Kolory- zmniejszyłem do 8 żeby mieć pamięć właśnie.
Fblit - nie wiem.
Próbowałem uruchamiać bez startup sequence ale mam wtedy komunikat w stylu "this program requires AGA chipset" (dziwne, wiem).

EDIT: Wymagania gry (podane w komunikacie przy wczytywaniu) to 1.73 chip.

Ostatnia aktualizacja: 30.04.2019 07:51:05 przez kris2222
[#4] Re: T-zer0 - out of memory

@kris2222, post #3

Próbowałem uruchamiać bez startup sequence ale mam wtedy komunikat w stylu "this program requires AGA chipset" (dziwne, wiem).

Uruchom program SetPatch przed uruchomieniem gry (jak uruchamiasz bez startup-sequence). On włącza kości AGA.
[#5] Re: T-zer0 - out of memory

@Hexmage960, post #4

Dzięki, spróbuję po południu jak będę w domu.
[#6] Re: T-zer0 - out of memory

@Hexmage960, post #4

Z setpatch i bez startup-sequence działa!

Wielkie dzięki za pomocszeroki uśmiechszeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem