[#1] Metal Gear i WHDload
Czy komus udalo sie "zainstalowac" ta gre "pod whdload"? Ja mam guru przy wyborze nosnika (bez znaczenia czy dyskietka czy adf). Na A1200 jesli to ma znaczenie. Z dyskietki dziala.
[#2] Re: Metal Gear i WHDload

@sunater, post #1

W sieci jest zainstalowana wersja WHDload, ale czy recznie czy przez Installer tego nie wiem. Ogolnie prawie wszyscy ida teraz na skroty i korzystaja z gotowcow pod WHDload wiec pewnie nawet jak jest bledny installer to nikt tego nie zglasza autorowi. A ten zyje w nieswiadomosci, ze wszystko jest w porzadku.
[#3] Re: Metal Gear i WHDload

@sunater, post #1

Pod whdload nie instalowałem, ale na mojej A500 z dyskietki zawiesza się(TF536 kick 1.3/3.1).
[#4] Re: Metal Gear i WHDload

@Don_Adan, post #2

sieci jest zainstalowana wersja WHDload

No właśnie chętnie bym zassał archiwum z gotowcami WHDload... masz może namiary na gotowce? Byle by nie był to chomik...
[#5] Re: Metal Gear i WHDload

@sunater, post #1

Wystarczy wrzucić ADFa do katalogu ze slave i nazwać Disk.1
[wyróżniony] [#6] Re: Metal Gear i WHDload

@PWS, post #4

Tutaj jest Metal Gear zainstalowany pod WHDload:

link

No i skoro to jest zwykly adf, to potrzeba miec jeszcze RawDIC w C:, zeby go zainstalowac. Ale z powodu braku RawDIC-a instalator nie powinien sie wieszac.
1
[#7] Re: Metal Gear i WHDload

@sunater, post #1

Ja zainstalowałem bez problemu na A1200 z 040. W ikonce musiałem potem dodać tooltype NOCACHE żeby gra działała.
Używam WHDLoad 17.1.
[#8] Re: Metal Gear i WHDload

@PopoCop, post #7

Potwierdzam. Na 1200/040 wymagane NOCACHE.
[#9] Re: Metal Gear i WHDload

@kempy, post #8

Pograłem dziś i chyba znalazłem dwa błędy w grze. Jeden drobny - kamery monitoringu potrafią czasem się zatrzymać po zabiciu wroga. Drugi dość irytujący - co jakiś czas włącza się menu z SAVE/LOAD chociaż nie wciskam klawisza, który to menu przywołuje (używam pada od CD32).
1
[#10] Re: Metal Gear i WHDload

@kempy, post #8

Może też wystarczy opcja CACHE:
Opcja ta włącza "Instruction Cache" i wyłącza "Data Cache" dla zainstalowanego programu.

http://whdload.de/docs/pl/opt.html#Cache

Miałem problem z Test Drive 2 na 060 i zarówno NOCACHE, jak i CACHE pomagają.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem