[#1] Exodus: The Last War - problemy
Mam dwa problemy z grą Exodus: The Last War.

Pierwszym jest exodusvideo.library. Zainstalowałem noCD patch i skopiowałem zawartość CD, ale nie mogę odtworzyć filmów, gdyż gdziekolwiek bym nie nagrał tej biblioteki (próbowałem w SYS:LIBS, PROGDIR:, PROGDIR:Libs i oczywiście PROGDIR:ROZNE gdzie się ona znajduje) ale za każdym razem nie może jej otworzyć.

Drugim problemem jest to iż nie mogę przypisać jesdnostek, w instrukcji angielskiej jest napisane "SFIFT n/, n*, n-, n+" (przepisałem jak jest), ale [SHIFT] + [num/], [num*], [num-] lub [num+] nie przypisuje zaznaczonych jednostek, po naciśnięciu któregoś z w.w. klawisza bez [SHIFT] mam zawsze "pusta pozycja".
[#2] Re: Exodus: The Last War - problemy

@Solo Kazuki, post #1

Sprawdź Snoopdosem gdzie gra szuka biblioteki.
W pliku konfiguracyjnym masz ustawione odtwarzanie intra? Bo można ustawić jego pominięcie.
[#3] Re: Exodus: The Last War - problemy

@PopoCop, post #2

SnoopDOS sprawdzałem i wychodzą głupoty. Szuka w, uwaga, *Libs:Exodus_TheLastWar i Exodus_TheLastWar (bez żadnego znaku ":" czy "/").

Odtwarzanie intra jest oczywiście aktywne. Było by to głupie jakby program potrzebował biblioteki przy jego pominięciu, nie sądzisz?

*Wrzucałem bibliotekę do stworzonego w Libs: katalogu Exodus_TheLastWar jak i zmieniałem nazwę biblioteki na taką. Stworzyłem też w katalogu z grą w.w. katalog i do niego wrzuciłem bibliotekę.

Nie wiesz może przy okazji jak się grupuje jednostki?

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2021 15:19:30 przez Solo Kazuki
[#4] Re: Exodus: The Last War - problemy

@Solo Kazuki, post #3

Z tego co wiem wersja NoCD nie odtwarza filmów.
[#5] Re: Exodus: The Last War - problemy

@RoniWorlds, post #4

Dzięki, tak podejrzewałem. Może ktoś kiedyś to załata...

Co do tworzenia grup może komuś się udało znaleźć jak to robić?
[#6] Re: Exodus: The Last War - problemy

@Solo Kazuki, post #5

Zaznaczanie grup pojazdów działa jak napisano w instrukcji, ale przy użyciu lewego Shiftu. Sprawdziłem przed chwilą na mojej A1200.

Odtwarzanie intra jest oczywiście aktywne. Było by to głupie jakby program potrzebował biblioteki przy jego pominięciu, nie sądzisz?

Spotkałem się z grą, która miała wersje AGA i CGX, ale nawet grając w wersję AGA trzeba było mieć biblioteki do CGX. Więc trzeba sprawdzać nawet głupie możliwości.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem