[#1] BOH dostępny za darmo
10 lat temu z okładem na łamach PPA ukazała się recenzja tej gry. Był też wywiad z twórcą programu. Przez jakiś czas gra była sprzedawana przez autora zarówno w wersji elektronicznej jak i pudełkowej pod tym adresem. Było tam również publikowane demo, które twórca gry aktualizował w sposób odzwierciedlający rozwój pełnej wersji. Dziś tam zajrzałem i zauważyłem że strona szwankuje i nic już z niej nie można ściągnąć. Znalazłem jednak inną stronę skąd grę można ściągnąć bezpłatnie w pełnej wersji, na wszystkie platformy. Okazuje się, że w którymś momencie autor przeszedł na model "gra dostępna za darmo do ściągnięcia, pudełkowa wersja deluxe". Z tym, że czytając historię zmian nie mogę wyłapać informacji o tym, kiedy nastąpiła zmiana modelu dystrybucji. Osobiście nie kojarzę również newsa na ten temat na amigowych portalach. W każdym razie odnoszę wrażenie że zmiana miała miejsce raczej niedawno, a nie krótko po premierze. Grę lubiłem (choć nie do tego stopnia by zdecydować się na jej kupno) i kilka kolejnych wersji dem na przestrzeni lat zdarzyło mi się ściągnąć i "potestować".
2
[#2] Re: BOH dostępny za darmo

@niebuszewo, post #1

To się stało jakiś rok temu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem